Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
24 листопада 2024
-0,5 °C
облачно с прояснениями

Статті

Цікавинки
Як приготувати вегетаріанський бургер: 5 котлет без м'яса і риби
27 січня 2020, 16:48
Як приготувати вегетаріанський бургер: 5 котлет без м'яса і риби

Бургери - розкіш не тільки м'ясоїдів. Зробити котлетку для булки можна з яких завгодно інгредієнтів:  нут, фалафель, кіноа, буряк, гарбуз, гриби ... Якщо ти вегетаріанка або з якихось інших причин хочеш приготувати бургер з котлетою без риби і м'яса - ми запропонуємо тобі 5 простих і смачних рецептів.

  1. Бургер з котлетою з квасолі

Інгредієнти:

  • Консервована квасоля - 2 банки
  • Цибулина - 1 шт.
  • Болгарський перець - 1 шт.
  • Панірувальні сухарі - 300 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Хліб (цільнозернові булочки) - 6 шт.
  • Сир - 5 скибочок
  • Оливкова олія, спеції - за смаком

Приготування:

  1. Злий рідину з банок з квасолею і змішай квасолю з панірувальними сухарями.
  2. Вбий туди ж яйця, розмішай.
  3. Наріж дрібно цибулю і болгарський перець, просмаж на сковороді протягом 10 хвилин і додай до квасолі.
  4. Додай приправи і панірувальні сухарі.
  5. Фарш має вийти в'язким, не рідким. Зліпи з нього котлетки для бургерів.
  6. У розігріту до 120 градусів духовку поклади на деко булки і розігрій протягом 10 хвилин.
  7. На сковороді підсмаж котлети на середньому вогні протягом 8 хвилин.
  8. Склади в булки сир і зверху котлетки. Смачного!

 

  1. Бургер з котлетою з грибів

Інгредієнти:

  • Свіжі печериці - 500 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Панірувальні сухарі - 150 г
  • Сир твердий - 150 г
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Борошно - 30 г
  • Листя салату
  • Булочки для бургерів - 4 шт.
  • Сіль, перець

Приготування:

  1. Робимо фарш. У миску дрібно поріж гриби і цибулю. Збий яйця і натри сир. Туди ж додай борошно, панірувальні сухарі, сіль, перець.
  2. З фаршу робимо котлетки для бургера.
  3. На середньому вогні підсмаж котлети по 3 хв з кожного боку.
  4. Зроби надріз в булочках і вклади туди лист салату, котлету і сир.
  5. Смачного!

 

  1. Бургер з котлетою з нуту

Інгредієнти:

  • Булки для бургера - 4 шт.
  • Нут - 200 г
  • Капуста - 200 г
  • Морква - 100 г
  • Огірки мариновані / солоні - 150 г
  • Соус томатний - 100 г
  • Помідор свіжий - 100 г

Приготування:

  1. Залити гарячою водою нут і відставити на 4 години.
  2. Після - злити воду і прокрутити нут через м'ясорубку.
  3. У фарш додати сіль, перець і трохи масла, якщо любиш більш соковиті котлети.
  4. Робимо з цієї маси котлетки, які обсмажуємо на середньому вогні близько 6 хвилин.
  5. Булочку підігріваємо 3-4 хвилини в духовці і після мажемо соусом. Зверху кладемо котлету, тонко порізаний помідор, зверху натираємо капусту і моркву і накриваємо верхнім шаром булочки.
  6. Страва готова, можна подавати до столу!

 

  1. Кіноа бургер з авокадо

Інгредієнти:

  • Кіноа - 250 г
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Авокадо - 1 шт.
  • Сир - 130 г
  • Цибулина - 1 шт.
  • Часник - 1 зубчик
  • Борошно - 2 ст.л.
  • Сіль, перець за смаком
  • Пармезан 30 м

Приготування:

  1. Кіноа потрібно залити водою на два пальці вище маси і довести до кипіння. Це займе хвилин 10.
  2. Коли кіноа охолоне, додай туди збите яйце, подробленний часник, дрібно порізану цибулину, творог, тертий сир - все разом гарненько змішай.
  3. Отриману масу посоли і поперчи, додай борошна і сформуй котлетки для бургерів.
  4. Обсмаж їх по 4 хвилини з кожного боку, вклади в булку, додай порізаний авокадо і зелень.
  5. Бургер готовий, подавай до столу.

 

  1. Бургер з котлетою з буряка і моркви

Інгредієнти:

  • Буряк - 200 г
  • Морква - 200 г
  • Молоко - 80 мл
  • Манка - 15 г
  • Сіль, перець - за смаком
  • Булочка для бургера - 2 шт.

Приготування:

  1. Моркву тремо на дрібній тертці.
  2. Буряк відварюємо 20 хв.
  3. На сковороді розігріваємо молоко і додаємо туди моркву. Кілька хвилин обсмажуємо.
  4. Туди ж додаємо манку і смажимо, поки вся маса не стане густою.
  5. Буряк натираємо на дрібній тертці. Додаємо її в сковорідку, солимо і розмішуємо.
  6. У нас вийшов фарш, з якого ліпимо котлетки.
  7. Обсмажуємо їх на середньому вогні близько 4 хв з кожного боку.
  8. На булку кладемо котлету, додаємо помідор або будь-який інший овоч, зелень і подаємо до столу.

 

 

Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар