Цікавинки
Як приготувати вегетаріанський бургер: 5 котлет без м'яса і риби
27 января 2020, 16:48
Бургери - розкіш не тільки м'ясоїдів. Зробити котлетку для булки можна з яких завгодно інгредієнтів: нут, фалафель, кіноа, буряк, гарбуз, гриби ... Якщо ти вегетаріанка або з якихось інших причин хочеш приготувати бургер з котлетою без риби і м'яса - ми запропонуємо тобі 5 простих і смачних рецептів.
- Бургер з котлетою з квасолі
Інгредієнти:
- Консервована квасоля - 2 банки
- Цибулина - 1 шт.
- Болгарський перець - 1 шт.
- Панірувальні сухарі - 300 г
- Яйця - 2 шт.
- Хліб (цільнозернові булочки) - 6 шт.
- Сир - 5 скибочок
- Оливкова олія, спеції - за смаком
Приготування:
- Злий рідину з банок з квасолею і змішай квасолю з панірувальними сухарями.
- Вбий туди ж яйця, розмішай.
- Наріж дрібно цибулю і болгарський перець, просмаж на сковороді протягом 10 хвилин і додай до квасолі.
- Додай приправи і панірувальні сухарі.
- Фарш має вийти в'язким, не рідким. Зліпи з нього котлетки для бургерів.
- У розігріту до 120 градусів духовку поклади на деко булки і розігрій протягом 10 хвилин.
- На сковороді підсмаж котлети на середньому вогні протягом 8 хвилин.
- Склади в булки сир і зверху котлетки. Смачного!
- Бургер з котлетою з грибів
Інгредієнти:
- Свіжі печериці - 500 г
- Яйця - 2 шт.
- Панірувальні сухарі - 150 г
- Сир твердий - 150 г
- Цибуля ріпчаста - 2 шт.
- Борошно - 30 г
- Листя салату
- Булочки для бургерів - 4 шт.
- Сіль, перець
Приготування:
- Робимо фарш. У миску дрібно поріж гриби і цибулю. Збий яйця і натри сир. Туди ж додай борошно, панірувальні сухарі, сіль, перець.
- З фаршу робимо котлетки для бургера.
- На середньому вогні підсмаж котлети по 3 хв з кожного боку.
- Зроби надріз в булочках і вклади туди лист салату, котлету і сир.
- Смачного!
- Бургер з котлетою з нуту
Інгредієнти:
- Булки для бургера - 4 шт.
- Нут - 200 г
- Капуста - 200 г
- Морква - 100 г
- Огірки мариновані / солоні - 150 г
- Соус томатний - 100 г
- Помідор свіжий - 100 г
Приготування:
- Залити гарячою водою нут і відставити на 4 години.
- Після - злити воду і прокрутити нут через м'ясорубку.
- У фарш додати сіль, перець і трохи масла, якщо любиш більш соковиті котлети.
- Робимо з цієї маси котлетки, які обсмажуємо на середньому вогні близько 6 хвилин.
- Булочку підігріваємо 3-4 хвилини в духовці і після мажемо соусом. Зверху кладемо котлету, тонко порізаний помідор, зверху натираємо капусту і моркву і накриваємо верхнім шаром булочки.
- Страва готова, можна подавати до столу!
- Кіноа бургер з авокадо
Інгредієнти:
- Кіноа - 250 г
- Яйце куряче - 1 шт.
- Авокадо - 1 шт.
- Сир - 130 г
- Цибулина - 1 шт.
- Часник - 1 зубчик
- Борошно - 2 ст.л.
- Сіль, перець за смаком
- Пармезан 30 м
Приготування:
- Кіноа потрібно залити водою на два пальці вище маси і довести до кипіння. Це займе хвилин 10.
- Коли кіноа охолоне, додай туди збите яйце, подробленний часник, дрібно порізану цибулину, творог, тертий сир - все разом гарненько змішай.
- Отриману масу посоли і поперчи, додай борошна і сформуй котлетки для бургерів.
- Обсмаж їх по 4 хвилини з кожного боку, вклади в булку, додай порізаний авокадо і зелень.
- Бургер готовий, подавай до столу.
- Бургер з котлетою з буряка і моркви
Інгредієнти:
- Буряк - 200 г
- Морква - 200 г
- Молоко - 80 мл
- Манка - 15 г
- Сіль, перець - за смаком
- Булочка для бургера - 2 шт.
Приготування:
- Моркву тремо на дрібній тертці.
- Буряк відварюємо 20 хв.
- На сковороді розігріваємо молоко і додаємо туди моркву. Кілька хвилин обсмажуємо.
- Туди ж додаємо манку і смажимо, поки вся маса не стане густою.
- Буряк натираємо на дрібній тертці. Додаємо її в сковорідку, солимо і розмішуємо.
- У нас вийшов фарш, з якого ліпимо котлетки.
- Обсмажуємо їх на середньому вогні близько 4 хв з кожного боку.
- На булку кладемо котлету, додаємо помідор або будь-який інший овоч, зелень і подаємо до столу.
Читайте также:
Общество
Общество
Общество
Добавить комментарий