Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
02 травня 2024
19,9 °C
пасмурно

Новини

Вінниця
Вінницьке раритетне таксі їздить по коліях: як залізничники переобладнали автомобіль
28 серпня 2023, 13:38
Вінницьке раритетне таксі їздить по коліях: як залізничники переобладнали автомобіль

У Гайворонській дистанції колій курсує транспортний засіб на залізничному ходу, який переобладнали із раритетного автомобіля. Так звану мотодрезину використовують для огляду колій та інших службових поїздок працівників залізничного транспорту.

Вінницький раритетний автомобіль уже більше 60 років служить залізничникам Гайворонської дистанції колій. Його переобладнали під мотодрезину. Тепер замість звичних коліс у нього чотири колеса подібних до коліс залізничних вагонів.

«Автомобіль використовувався у Вінниці в службі таксі. У 1958 році його списали і він потрапив до нас. Наші працівники гайворонської дистанції колій замінили колеса, ходову. До домкрата прикріплена опора, що спирається на рейки. Двигун замінений на дизельний. Перед дверцятами – залізні східці. Тепер це – мотодрезина. Вона може перевозити за раз сім чоловік. Курсує по рейках, як потяг. Може рухатись  по коліях як вперед, так і назад», - розповів Роман Гроховський, головний механік ПЧ – 7 Гаворонської дистанції колій.



Саморобну мотодрезину постійно ремонтують. Залізничні ремонтні бригади курсують нею по вузькоколійці від Гайворона до Рудниці для огляду та ремонту колій восени та влітку. Також мотодрезину часто демонструють на місцевих фестивалях і катають нею дітей та дорослих.


 

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар