Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
03 травня 2024
20,9 °C
пасмурно

Новини

Вінниця
Де відпочити у Вінниці на вихідних: ТОП-5 ідей
08 листопада 2023, 12:59
Де відпочити у Вінниці на вихідних: ТОП-5 ідей

Вінниця – це місто з багатою історією та культурою, яке пропонує своїм гостям безліч цікавих місць для відвідування. Якщо ви плануєте провести вихідні у Вінниці, ось кілька ідей від «СічНьюз», куди можна піти.

1.Центральний міський парк

Центральний міський парк Вінниці – улюблене місце відпочинку не тільки вінничан, але й гостей міста. Тут є все для того, щоб провести час з коханою людиною: затишні алеї, романтичні місця, цікаві атракціони та розваги.

З висоти атракціону можна помилуватися чудовим краєвидом на місто і відчути себе на вершині світу. А якщо ви хочете зробити свою прогулянку ще більш романтичною, ви можете вибрати кабінку для закоханих. Вона прикрашена металевими серцями й додасть вашій зустрічі особливого шарму.

Після катання на колесі огляду можна прогулятися по парку далі, до колишньої Алеї закоханих. Тут раніше був встановлений пам’ятник у вигляді серця, а зараз розташовується не менш романтична “Мініатюрна Вінниця”. На цій мініатюрній території зібрані всі найвідоміші пам’ятки міста, які можна побачити з висоти пташиного польоту.

2.Набережна та Бригантина

Якщо ви шукаєте місце для романтичної прогулянки, то набережна Південного Бугу та Бригантина – це ідеальний варіант. Тут ви знайдете все для того, щоб ваш відпочинок був незабутнім. Також, можна покататися на теплоході, відвідати фонтан Roshen та інші.
По іншу сторону центрального мосту набережна знаходиться в більш спокійному місці. Тут ви можете прогулятися наодинці, насолоджуючись краєвидами Південного Бугу.
Бригантина – це єдиний у Вінниці півострів. Тут ви знайдете особливий шарм і романтичну атмосферу.

Якщо ваша прогулянка вдень, то ви можете влаштувати тут пікнік і посидіти в затінку дерев біля самої річки. Або ж навіть порибалити.

Ви можете урізноманітнити свою прогулянку, пройшовши до спортивного майданчика та до церкви, де збереглись ще старовинні побудови з цегли.

Ось кілька порад для романтичної прогулянки на Набережній Південного Бугу та Бригантині:

  • Приходьте на прогулянку ввечері, коли набережне освітлено тисячами вогнів.
  • Прогуляйтеся по набережній вдвох, насолоджуючись краєвидами.
  • Спустіться на Бригантину і прогуляйтеся біля самої річки.
  • Влаштуйте романтичний пікнік або риболовлю.

Відвідайте спортивний майданчик або церкву. Найвідоміші пам’ятки міста, які можна побачити з висоти пташиного польоту.

3.Сходи Артинова і парк «Кумбари»

Це улюблене місце відпочинку вінничан і гостей міста. Тут можна побачити залишки старовинної садиби, прогулятися по мальовничому парку і помилуватися чудовими краєвидами на Південний Буг.

Сходи Артинова були побудовані на початку XX століття за проєктом архітектора Григорія Артинова. Вони були частиною садиби Новінського, яка була розташована на скелястих схилах Південного Бугу. У 1930-х роках садиба була зруйнована, а сходи були закинуті.

У 2000-х роках сходи були відреставровані, і вони стали одним із популярних туристичних об’єктів у Вінниці.

Парк «Кумбари» розташований на мальовничих скелястих схилах Південного Бугу. Тут ростуть різноманітні дерева та чагарники, а також є невелике озеро.

З оглядового майданчика, розташованого на вершині сходів, відкривається чудовий вигляд на Південний Буг і Київський міст.

Поради для відвідувачів:

  • Найкращий час для прогулянки по парку – весна або осінь.
  • Якщо ви хочете побачити залишки старовинної садиби, зверніть увагу на руїни будівель, розташованих на вершині сходів.
  • З оглядового майданчика відкривається чудовий вигляд на Південний Буг і Київський міст. Не забудьте зробити тут кілька фотографій.

Сходи Артинова і парк «Кумбари» – це місце, яке варто відвідати, якщо ви хочете побачити історію і природу Вінниці. Тут ви зможете прогулятися по мальовничому парку, помилуватися чудовими краєвидами й дізнатися більше про минуле міста.

4. Вишенське озеро: місце для відпочинку на природі

Вишенське озеро – улюблене місце відпочинку вінничан і гостей міста. Тут влітку можна відпочити на природі, позасмагати, поплавати, покататися на човні або просто погуляти.

Для дітей на Вишенському озері є безліч розваг. Тут є дитячий майданчик, батут, гірки та інші іграшки. Також на озері працює прокат човнів і катамаранів, де можна покатати дітей.

На Вишенському озері є багато місць для пікніків. Тут можна розкласти килимок і приготувати їжу на багатті. Також на озері є кілька кафе і ресторанів, де можна замовити їжу. Тут можна відпочити від міської суєти й насолодитися природою.

Якщо ви хочете відпочити в тихій атмосфері, то можете відвідати Вишенське озеро в будні дні. У вихідні дні тут може бути багатолюдно.

5. Історико-культурний комплекс «Буша» та «Гайдамацький яр»

Якщо є час і можливість, то можна поїхати за місто. Приміром, у історико-культурний комплекс у селі Буша (Ямпільський район), який є одним із найцікавіших туристичних об’єктів Вінницької області. Тут можна побачити унікальний скельний Храм, присвячений Великій Богоматері, а також залишки фортеці, підземних ходів, міської ратуші та цвинтар.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар