Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
03 травня 2024
20,5 °C
облачно с прояснениями

Статті

ЯК ПРАЦЮЮТЬ ДОБРИВА?
31 січня 2024, 12:27
ЯК ПРАЦЮЮТЬ ДОБРИВА?ЯК ПРАЦЮЮТЬ ДОБРИВА?

Сучасне сільське господарство не може існувати без високоефективних добрив, які відіграють ключову роль у забезпеченні високих врожаїв та якісної продукції/ Розгляньмо, як саме працюють добрива та чому вони є вибором сучасних аграріїв.

Компанія регулярно проводить моніторинг результативності дії мінеральних добрив після застосування на господарствах. Наприклад, у господарстві Київської області при посіві озимої пшениці, після попередника сої, вносили одночасно з висівом насіння фосфорне добрива. Для першого ранньовесняного підживлення по мерзлоталому ґрунту вносили азотне добриво із сіркою, а при другому підживленні в період вегетації використовували Аміачну селітру. При вирощуванні погодні умови були оптимальні з достатньою кількістю опадів, тому рівень урожайності склав 7,9 т/га.

У господарстві Полтавської області клієнт отримав високу урожайність соняшника — 4,4 т/га. Попередником на цьому полі була кукурудза. Система живлення, яку для спеціально для цього господарства розробили агрономи-експерти. Така врожайність соняшника на ґрунтах Полтавської області свідчить про вірно обрані добрива, враховуючи кліматичні особливості, сортову специфіку та бажану врожайність.

Господарство у Вінницькій області, що спеціалізується на вирощуванні цибулі. Цьогоріч вдалося отримати врожайність на рівні 77 т/га. Мінеральне підживлення, що сприяло отриманню врожайності такого рівня включало внесення комплексного добрива у нормі 150 кг/га. У фертигацію розроблена окрема система живлення. Варто зазначити, що для вирощування застосовувався полив.

Також при посіві та підживленні важливо враховувати запаси корисних елементів у грунті. Це допоможе не лише покращити ефективність від застосування добрив, але й мінімізувати витрати на живлення. Один з інструментів для цього — провести “Аудит Ґрунту”. Наприклад, навесні 2022 року аграрій проводив аналіз на площі 400 га перед посівом ярих, щоб спланувати технологію вирощування та систему живлення під посів озимого ріпаку та пшениці. З результатів дослідження стало зрозуміло, що у ґрунті високий вміст Калію. На цьому ж полі, на яких сіяли ярі, площі під посів ярих, власник господарства вніс NPK добрива, проте з наведених результатів бачимо, що внесення Калію не є обов'язковим. На осінь було прийнято рішення — сіяти з азото-фосфорними добривами. Як результат “Аудит Ґрунту” аграрій скоригував систему живлення під майбутні посіви на дослідній площі та заощадив кошти на живленні. Адже азото-фосфорні на 30% дешевші, ніж NPK добрива. І при цьому, не втратив якісних та кількісних показників урожаю!

Отже, застосовуючи добрива ви отримаєте не лише ефктивне живлення, але й маєте змогу скористатись комплексним підходом до живлення. Як бачимо, рекомендації агрономів-експертів максимально ефективні та дієві.

Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар