Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
19 апреля 2024
5,9 °C
небольшой дождь

статьи

ЇЗДИМО В ДОЩ
25 апреля 2014, 00:00
ЇЗДИМО В ДОЩ

 

ПОРАДИ АВТОМОБІЛІСТАМ

ЇЗДИМО В ДОЩ

Будьте особливо обережні на дорозі в перші години після початку дощу. На проїжджій частині завжди є пил, пісок, залишки паливо-мастильних матеріалів, що перетворюються на непомітний шар бруду, котрий при потраплянні між асфальтом і шинами діє як мастило. Тому потрібно відразу ж, але дуже плавно знижувати швидкість і утриматися від різких маневрів і гальмувань. Через деякий час сильний дощ змиє бруд і рух стане більш безпечним. Якщо потрібно зупинитися, починайте гальмувати плавно і заздалегідь, щоб водій, який їде за вами, зміг передбачити ваші дії і також зменшити швидкість. Намагайтеся обїжджати великі калюжі. Памятайте, що там можуть бути відкриті каналізаційні люки, велика вибоїна, каміння або бруд. Не проїжджайте калюжі на великій швидкості - так ви можете залити запалювання. У дощ пересувайтесь з увімкненими фарами, але памятайте, що дальнє світло для цього не підходить - воно відбиватиметься від крапель дощу і буде вас засліплювати. Під час зливи краще триматися подалі від автобусів і вантажівок, бруд з-під їхніх колісможе потрапити на скло вашого автомобіля. Дощ знижує видимість, тому будьте уважні. У таких же несприятливих умовах перебувають і інші водії, а пішоходи, поспішаючи сховатися від дощу, перебігають через дорогу у найнесподіваніших місцях. Що забезпечить безпеку за кермом в дощовий вечі.

Фари. Правильно відрегулюйте кут їх нахилу. З заниженим пучком світла не буде нормального огляду. А завищений буде сліпити водіїв зустрічного транспорту. У відповідь отримаєте такий же сліпучий спалах.

Шини. Слідкуйте за правильним тиском, вказаним виробником і глибиною малюнка протектора. Це допоможе запобігти некотнтрольованому ковзанню колеса по водяній плівці на дорозі.

Гальмівні колодки. Вода, яка потрапила на них, знижує ефективність гальмування. Періодично підсушуйте колодки плавним натисканням на педаль гальма.

Дистанція. Відстань до авто, яке рухається попереду вас, має бути не меншою двох корпусів автомобілів.

Швидкість. Гальмівний шлях на мокрій дорозі збільшується в 2-4 рази. Особливо обережно рухайтеся по бруківці і гладкому асфальту. Чим нижча швидкість, тим більше стійким є на дорозі автомобіль.

Важливо! Під час сильної зливи, коли склоочисники не справляються з відведенням води, краще зупинитися біля тротуару з увімкненими габаритними вогнями і трохи перечекати.

Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий