Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
27 вересня 2024
23,7 °C
облачно с прояснениями

Статті

Цікавинки
Навіщо потрібна металева кліпса на ковбасі: геніальний лайфхак, який знають одиниці
24 вересня 2024, 10:59
Навіщо потрібна металева кліпса на ковбасі: геніальний лайфхак, який знають одиниці

Кліпси для ковбаси мають одну корисну функцію, але про неї багато хто навіть не здогадується.

Інший раз із копченої ковбаси або ковбасного паштету важко зняти плівку, як не старайся - разом із нею часто відшаровується і їстівна частина. Виявляється, сам виробник потурбувався про те, як легко зняти плівку з ковбаси - просто, ймовірно, забув нам про це сказати.

Що таке кліпса на ковбасі та навіщо вона потрібна

Металеві кліпси насамперед призначені для того, щоб зберегти форму виробу, а також його свіжість. Є й ті, хто вважає, що кліпса приліплена, щоб додати ваги, і тому часто просять продавців під час купівлі її зрізати. Але цього робити не варто: з тієї причини, що за допомогою цієї самої кліпси можна легко очистити ковбасу від плівки.

Як легко зняти плівку з ковбаси:

  • зрізати кліпсу з одного кінця;
  • взяти м'ясний виріб і почати підкручувати його за кліпсу з іншого кінця.

Такі обертальні рухи змусять упаковку скручуватися, видавлюючи вміст назовні з оболонки.

Можна зробити і по-іншому: відрізати шматок ковбаси, який ви маєте намір почистити, і почати закручувати металеву кліпсу на кінці - у деяких випадках так виходить навіть простіше.

Лайфхак із кліпсою працює не з усіма м'ясними виробами. Наприклад, салямі потрібно обернути паперовим рушником, потім змочити його і залишити на кілька хвилин. Деякі види сосисок - приміром, німецькі кнаквурст і меттвурст - слід потримати під теплою водою протягом 10 секунд: вона просочить оболонку, і зняти її буде простіше. У деяких м'ясних ковбасок і сосисок може бути дуже тверда або товста оболонка - у такому разі ковбаску розрізають уздовж, але не дорізають до кінця, потрібно, щоб знизу оболонка залишалася нерозрізаною. Потім вміст потрібно просто акуратно вийняти, починаючи з середини.

Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар