Кліпси для ковбаси мають одну корисну функцію, але про неї багато хто навіть не здогадується.
Інший раз із копченої ковбаси або ковбасного паштету важко зняти плівку, як не старайся - разом із нею часто відшаровується і їстівна частина. Виявляється, сам виробник потурбувався про те, як легко зняти плівку з ковбаси - просто, ймовірно, забув нам про це сказати.
Що таке кліпса на ковбасі та навіщо вона потрібна
Металеві кліпси насамперед призначені для того, щоб зберегти форму виробу, а також його свіжість. Є й ті, хто вважає, що кліпса приліплена, щоб додати ваги, і тому часто просять продавців під час купівлі її зрізати. Але цього робити не варто: з тієї причини, що за допомогою цієї самої кліпси можна легко очистити ковбасу від плівки.
Як легко зняти плівку з ковбаси:
- зрізати кліпсу з одного кінця;
- взяти м'ясний виріб і почати підкручувати його за кліпсу з іншого кінця.
Такі обертальні рухи змусять упаковку скручуватися, видавлюючи вміст назовні з оболонки.
Можна зробити і по-іншому: відрізати шматок ковбаси, який ви маєте намір почистити, і почати закручувати металеву кліпсу на кінці - у деяких випадках так виходить навіть простіше.
Лайфхак із кліпсою працює не з усіма м'ясними виробами. Наприклад, салямі потрібно обернути паперовим рушником, потім змочити його і залишити на кілька хвилин. Деякі види сосисок - приміром, німецькі кнаквурст і меттвурст - слід потримати під теплою водою протягом 10 секунд: вона просочить оболонку, і зняти її буде простіше. У деяких м'ясних ковбасок і сосисок може бути дуже тверда або товста оболонка - у такому разі ковбаску розрізають уздовж, але не дорізають до кінця, потрібно, щоб знизу оболонка залишалася нерозрізаною. Потім вміст потрібно просто акуратно вийняти, починаючи з середини.
Додати коментар