Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
28 квітня 2024
17,7 °C
ясно

Новини

Вінниця
Заплатити за поїздку, яка була пів року тому. У Вінниці масово списують заборгованість з банківських карток
14 березня 2024, 21:49
Заплатити за поїздку, яка була пів року тому. У Вінниці масово списують заборгованість з банківських карток
  • Через технічну помилку, яку кілька місяців не могли усунути, з банківських карток деяких вінничан при користуванні громадським транспортом не знімалися кошти. Проблему вирішили — і борги почали стягувати. 

Технічний директор КП «Муніципальна картка вінничанина» Олег Іванов розповів нашому журналісту, що їхнє підприємство починає масове списання заборгованості за проїзд. 

Впродовж останніх місяців, користуючись громадським транспортом, деякі вінничани стикнулися з проблемою повторних запитів на авторизацію банківських карток. Простіше кажучи, намагаючись розрахуватися за проїзд через валідатор у пасажирів не знімалися кошти. Це призводило до блокування карток й унеможливлювало подальше користування ними у транспорті. 

Бачачи масштаб проблеми, продовжує Іванов, вони вручну розблоковували картки містян, що, додає він, не скасовувало їхньої заборгованості. 

— Уперше збій ми побачили у вересні 2023 року. Проблема була незначною, тому ніхто не звернув на неї увагу. Однак чим далі, тим більше ми отримували запитів про цю проблему від містян, — розповідає Олег Іванов. — Причини виникнення несправності нам мали пояснити інженери, однак цієї інформації ми не отримали. Тримати заблокованими велику кількість карток ми також не могли, тому знімали блок і люди продовжували ними користуватися. Ми лише їм казали: поки ми не розв'яжемо проблему, вам краще мати на рахунку гроші, щоб картка знову не блокувалася, а заборгованість не збільшувалася. Дослухалися до нас не всі. 

 З 13 березня почалося масове списання заборгованості. Це гроші за здійснений проїзд у громадському транспорті, який система мала стягнути, але через помилку не зробила цього. 

Проблема виникла 1 вересня 2023-го, а усунули її лише у березні 2024 року. Відповідно й гроші можуть знімати з карток за весь цей період. За словами технічного директора КП «Муніципальна картка вінничанина» Олега Іванова, масове списання не означає, що у містян почнуть списувати з рахунків тисячі гривень. У декого несплаченими є лише кілька поїздок. Проте є й такі, що не сплатити за десять-двадцять поїздок. 

— Якщо у людини постійно є на картці гроші, ніяких списань і блокувань у неї не буде, бо всі її проїзди давно оплачені. Якщо ж у людини баланс картки майже завжди близький до нуля, але при цьому вона регулярно користувалася валідаторами, може бути заборгованість, — пояснює Іванов. — Хочу наголосити, що гроші списуються лише тому, що вони не списалися раніше. Якщо у людей виникатимуть сумніви, ми завжди готові допомогти їм все перевірити та надати усі додаткові звіти за їхніми зверненнями.

Звернутися можна за номером: 0800 330 155 (у робочий час), або ж написавши в чат технічної підтримки «Муніципальна картка вінничанина» у Телеграм. 

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар