Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
28 квітня 2024
17,9 °C
ясно

Новини

Вінниця
Загиблі під час ракетного обстрілу Вінниці 14 липня.
14 липня 2023, 15:50
Загиблі під час ракетного обстрілу Вінниці 14 липня.

14 липня окупанти завдали ракетного удару по Вінниці. Три ракети впали на площу Перемоги. Вибух зруйнував Будинок офіцерів та "Ювілейний". Загинуло близько трьох десятків людей. 

Редакція сайту Vinbazar.com зібрала інформацію про всіх відомих цивільних та військових, що стали жертвою атаки на місто. Імена всіх загиблих оприлюднив начальник Вінницької обласної Військової адміністрації Сергій Борзов. Під час підготовки матеріалу частково використовували інформацію платформи пам'яті Меморіал

Ліза Дмитрієва

14 липня 2022 р.

1

Під час авіаудару по Вінниці 14 липня загинула чотирирічна Ліза Дмитрієва. На момент обстрілу дівчинка, разом з мамою, поверталися з заняття з розвитку.

Мама дівчинки, Ірина, отримала важкі травми, з якими її доставили до реанімації. Ірина Дмитрієва родом із Вінниці, але до війни жила у Києві. З чоловіком Артемом розлучена, але батько підтримував зв'язок із донькою.

Незадовго до обстрілу жінка опублікувала у соцмережах відео прогулянки. Ліза котила візочок, а мама у неї питала: «Зайка, куди ми зараз йдемо?». 

У 2021 році Ліза знімалася в різдвяному ролику першої леді Олени Зеленської.

Тетяна Харченко

14 липня 2022 р.

2

Тетяна Харченко загинула 14 липня внаслідок ракетного удару по центру Вінниці. Жінка працювала менеджеркою в клініці «Нейромед», в момент вибуху вона була на роботі. 

У жінки залишився син, який мав йти в перший клас.

Сергій Харченко

14 липня 2022 року

3

Знайти інформацію про обставини загибелі чоловіка невдалося. Відомо лише, що йому було 54 роки. 

Віктор Поліщук

14 липня 2022 р.

4

14 липня обірвалося життя вінничанина Віктора Поліщука. Його вбила російська ракета, яку окупанти випустили по центру міста.

Віктор народився і жив в Вінниці. Чоловік був підприємцем, працював у поліграфічній галузі. Паралельно займався організацією музичних подій у місті, привозив цікаві гурти, організовував виступи перед військовими, збирав гроші на підтримку ЗСУ. 

14 липня Віктор мав провести цілий день з гуртом ВВ, у яких був концерт у Вінниці. Вони мали зустрітися у центрі міста. Гурт запізнився на 10 хвилин, які стали для багатьох вінничан роковими. Віктор опинився в епіцентрі вибуху.

У Віктора лишилась дружина та 10-річна донька.

Кирило П'яхін

14 липня 2022 р.

5

Внаслідок ракетного обстрілу Вінниці 14 липня загинув 8-річний хлопчик Кирило П'яхін. На момент вибуху він був у машині, де разом зі своїм дядьком чекав бабусю, яка зайшла у відділення ПриватБанку.

Після вибуху хлопчик, який перебував в автомобілі, потрапив у вогняну пастку. Дядька Кирила відкинуло вибуховою хвилею. Бабуся хлопчика залишилася неушкодженою.

Понад добу Кирила П'яхіна шукали і не могли знайти. Мама хлопчика, Маріанна П'яхіна, здала зразок ДНК. Після цього 15 липня родичам Кирила повідомили, що його тіло вдалося ідентифікували.

Разом із мамою Кирило П'яхін в кінці квітня приїхав до Вінниці з Херсону.

Володимир Даценко

14 липня 2022 року. 

6

Володимир Доценко учасник ГО «Дорожній контроль Вінниця» загинув від ракети, що прилетіла у центр Вінниці 14-го липня.

Понад добу Володимира розшукували рідні і близькі, але 15-го липня по обіді стало відомо, що його не стало. Чоловік активно займався громадською діяльністю, волонтерив.

У чоловіка залишилась наречена.

Євген Коваленко

14 липня 2022 р.

7

Внаслідок ракетного удару по Вінниці 14 липня загинув звукорежисер Євген Коваленко. Хлопець помер у лікарні. Йому було 25 років.

Він працював у команді співачки Roxolana, концерт якої мав відбутися в Будинку офіцерів.

Євген Коваленко навчався у Києво-Святошинській районній класичній гімназії – зараз Боярський ліцей «Гармонія». Потім вступив до Київського національного університету театру, кіно та телебачення ім. І. К. Карпенка-Карого. Хлопець увесь час присвячував музиці.

У нього залишилася кохана дівчина і батьки.

Аліна Кисіль

14 липня 2022 р.

8

Внаслідок ракетного обстрілу Вінниці 14 липня загинула Аліна Кисіль. Дівчина працювала у відділенні ПриватБанку, розташованому в Будинку офіцерів. Їй тому ж місяці виповнилось 25 років.

Аліна Кисіль у 2015 році вступила на третій курс спеціальності «Облік і оподаткування». А вже у 2018 році отримала диплом магістра і влаштувалася на роботу у ПриватБанк.

Вікторія Жарій (Рекута)

14 липня 2022 р.

9

35-річна Вікторія Жарій загинула 14 липня 2022 року. Син Вікторії, також загинув разом з нею.

В той день жінка з сином Максимом приїхали в лікарню на огляд і на момент обстрілу перебували у клініці.

Вікторія виховувала Максима та працювала лікаркою в стоматологічній клініці. Громада села Мала Мочулка, в якому проживала сім’я, з жалем і жахом сприйняла цю новину.

Максим Жарій

14 липня 2022 р.

10

7-річний Максим Жарій загинув 14 липня 2022 року внаслідок ракетного удару росіянами по центру Вінниці. В той день хлопчик зі своєю мамою приїхали з села Мала Мочулка до Вінниці. Вони мали пройти медичний огляд і на момент обстрілу перебували у клініці.

Майже добу рідні та знайомі розшукували Максима з його мамою. Але, на жаль, дива не сталось. 

Леся Ващук

14 липня 2022 р.

11

Внаслідок ракетного удару по Вінниці 14 липня загинула 41-річна Леся Ващук, продавець ТЦ «Чотири сезони», що розташований неподалік від епіцентру вибуху.

Разом з жінкою загинула її подруга і колега Світлана Чешківська. Леся Ващук вчилася у Вінницькому державному педагогічному університеті на факультеті хімії та біології.

У Лесі Ващук залишився чоловік і двоє дітей.

Світлана Чешківська

14 липня 2022 р.

12

Внаслідок ракетного удару по Вінниці загинула Світлана Чешківська. Жінка працювала продавчинею у торговому центрі «Чотири сезони». Разом з нею загинула її подруга і колега Леся Ващук.

Ващук і Чешківська відкрили власний бутік нижньої білизни. Самі ж там і працювали. Клієнти згадують, що жінки були не просто продавцями, вони дарували настрій на весь день. Крім того, вони були нерозлучними подругами.

Олександра Борівська

14 липня 2022 р.

13

18-річна Олександра Борівська загинула 14 липня від ракетного удару, який Росія здійснила по Вінниці. Під час вибуху Саша була неподалік Будинку офіцерів. Дівчина йшла на зустріч з інструктором з водіння.

Вона навчалась на другому курсі Донецького національного університету імені Василя Стуса, який у зв'язку з воєнними подіями тимчасово переїхав у Вінницю.

Олександра Борівська вивчала іноземні мови та мріяла стати дипломаткою. Любила тварин і завжди мала при собі якісь харчі для безпритульних чотирилапих.

Оксана Тиховська

14 липня 2022 р.

14

Внаслідок ракетного удару по Вінниці 14 липня загинула вчителька початкових класів Оксана Тиховська. На момент вибуху жінка була в районі Будинку офіцерів, а потім – перестала виходити на зв'язок.

«Зустріли Оксану Миколаївну на площі, привітались, розійшлись, і через 5 хвилин пролунав вибух, а вона якраз йшла в сторону школи», – розповів її знайомий Андрій. Пізніше тіло загиблої жінки вдалося ідентифікувати.

Оксана Тиховська працювала вчителькою початкових класів у вінницькому ліцеї №8. 

Ніна Нелегач

16 липня 2022 р.

15

Внаслідок ракетного удару по Вінниці загинула Ніна Нелегач. Жінка отримала 85% опіків шкіри, 14 липня її доправили до лікарні. 16 липня, від отриманих поранень, жінка померла у лікарні.

Ніна Нелегач мешкала у Лука-Мелешківській громаді Вінницької області. Працювала вихователькою у дитячому садочку.

Костянтин Пузиренко

14 липня 2022 р.

Костянтин Пузиренко

16

Серед загиблих під час обстрілу 40-річний бердичівлянин Костянтин Пузиренко.

Чоловік більшу частину життя прожив у Бердичеві. В 10 років переїхав туди разом із сім’єю з Латвії. Навчався у 2-й гімназії, далі – служив в армії. Закінчив військовий виш, пізніше – академію. Брав участь в Антитерористичній операції. Останні роки разом із дружиною та донькою, котра цьогоріч закінчила 3-й клас, мешкав у Вінниці.

Поховали Костянтина Пузиренка на військовому секторі міського кладовища.

Галина Олексів

14 липня 2022 р.

17

Серед загиблих – дружина декана Львівської музичної академії Ярослава Олексіва Галина. Син подружжя, 8-річний Роман, на момент вибуху був з мамою. Хлопчика з численними травмами доправили до лікарні, він вижив попри складні опіки. 

Галина Олексів також була музиканткою. Колись навчалася у Вінницькій дитячій музичній школі №2. Після цього закінчила Вінницький коледж культури і мистецтв імені Леонтовича.

Подружжя жило у Львові, а на Вінниччину приїжджали в гості до батьків Галини.

Катерина Гула

14 липня 2022 р.

18

14 липня внаслідок російського ракетного удару по Вінниці загинула 24-річна Катерина Гула.
Дівчина навчалася у Вінницькому торговельно-економічному інституті. Загибла працювала адміністраторкою клініки «Нейромед», яку було знищено внаслідок обстрілу. Того дня Катерина, як і зазвичай, була на роботі. У клініці повідомили, що вона загинула миттєво.

У Катерини Гулої залишилася мати та брат.

Наталя Фальштинська

19 липня 2022 р.

19

19 липня у лікарні померла лікарка-неврологиня Наталя Фальштинська – жертва ракетного удару по Вінниці.

Наталя Фальштинська у 1999 році закінчила Вінницький державний університет імені Пирогова, за спеціальністю «Лікувальна справа», спеціалізація «Неврологія». Коли прилетіла ракета, вона приймала пацієнтів у клініці «Нейромед».

У Наталії Фальштинської залишився чоловік і троє дітей.

Внаслідок ракетного удару по Вінниці 14 липня загинув пенсіонер Володимир Мулевич.

Володимир Мулевич

14 липня 2022 р.

20

Володимиру Мулевичу був 61 рік. Він пережив інфаркт та лікувався у клініці «Нейромед».

Чоловіку зробили операцію на серці, реабілітація пройшла успішно. Зі здоров‘ям почало налагоджуватись, з‘явились плани на майбутнє. В той день Володимир Мулевич йшов зробити кардіограму, пересвідчитись, що його серце добре працює.

У загиблого залишилася дружина Ольга, син Євген, донька Анюта та онук Віктор.

Катерина Суверіна

14 липня 2022 р.

21

58-річна Катерина Суверіна загинула 14 липня у Вінниці. Катерина того ранку йшла на роботу – до гуртожитка Вінницького державного педагогічного університету, де працювала прибиральницею. З моменту російської атаки на місто про жінку нічого не було відомо близько доби. Потім рідні дізнались, що вона загинула.

У Катерини Суверіної залишилися дві доньки та внуки.

Олександр Клапай

14 липня 2022 р.

22

49-рчний Олександр Клапай збирався їхати до мами в село. Зайшов у будівлю «Ювілейного» зробити ксерокопію. Зробив. Вийшов на вулицю. Загинув на місці.

Ольга Лисенко

21 липня 2022 р.

23

21 липня у лікарні померла 20-річна Ольга Лисенко. Вона стала 26 жертвою ракетного обстрілу центру Вінниці російськими військовими.

14 липня о 10:40 дівчина поверталася додому від стоматолога та потрапила під ракетний удар росіян. Ольга отримала 98% опіків та померла на сьомий день після трагедії.

У загиблої залишилися батьки.

Юрій Димік

23 липня 2022 року

24

Вінничанин Юрій Димік разом з сином лагодили годинники в «Ювілейному». Працювали на першому поверсі. Коли впали ракети росіян їх відкинуло вибуховою хвилею. Обидва отримали поранення Юрію — вдарило уламками в потилицю та між лопатками.

Чоловіка відвезли в лікарню на Київській, де наклеїли пластир і відпустили додому. Наступного дня став задихатись. Викликав «швидку», його повезли у реанімацію Пироговки.

23 липня чоловік помер. Йому було 79 років. 

Павло Ковальчук

2 серпня 2022 р.

25

2 серпня помер дитячий лікар-невролог 35-річний Павло Ковальчук, який став жертвою ракетного удару по Вінниці 14 липня. Під час обстрілу він перебував у своєму кабінеті в клініці «Нейромед». 

Павло Ковальчук мав численні поранення, опіки. 20 днів боровся за життя у лікарнях України та Польщі.

Перебуваючи у Краківському опіковому центрі, Павло з допомогою дружини зміг опублікувати допис, де розповів про пережите і свій стан на той час.

Павло Ковальчук закінчив педіатричний факультет Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова. Навчався також за спеціальностями дитяча хірургія, нейрохірургія та неврологія. Працював лікарем-нейрохірургом невідкладної допомоги, дитячим неврологом стаціонару...

У Павла залишилась дружина Юлія, яка до останніх днів підтримувала його та робила все можливе для порятунку чоловіка.

Про інших загиблих офіційно не повідомляли, але видання Медіазона опублікувало свідчення про загибель ще 2 військових під час обстрілу у Вінниці. 

Дмитро Бурдико

14 липня 2022 р. 

26

14 липня, у день удару по Вінниці, загинув полковник військово-повітряних сил Дмитро Бурдико. Похорон Бурдико пройшов у Дніпрі 18 липня. 

Чоловікові було 75 років. 

Олег Макарчук

14 липня 2022 року

27

Про загибель полковника Олега Макарчука повідомили у Мінському суворовському військовому училищі, випускником якого він був. У некролозі зазначено, що Макарчук загинув «під час виконання службових обов'язків у Вінниці 14 липня 2022 року». Серед його посад – начальник відділу організації ремонту озброєння та військової техніки ВПС України, а також начальник служби озброєння логістики командування ВПС України.

У квітні 2022 року президент України Володимир Зеленський нагороджував Макарчука орденом Данила Галицького.

 

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар