Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
26 квітня 2024
7,9 °C
небольшой дождь

Новини

Вінниця
За місяць вінничани обміняли 590 тисяч ламп розжарювання
06 березня 2023, 15:27
За місяць вінничани обміняли 590 тисяч ламп розжарювання

Як інформують на Урядовому порталі, від старту Всеукраїнської програми безкоштовного обміну ламп розжарювання нею скористалося понад 2 млн громадян. Вони у відділеннях Укрпошти обміняли 10 мільйонів старих ламп розжарювання на нові енергозберігаючі LED-лампи.

Станом на 3 березня кількість обміняних ламп на Київщині на Дніпропетровщині перейшла позначку в 1 мільйон, на Львівщині – 840 тис., на Харківщині – 610 тис., на Одещині – 600 тис., Вінниччині – 590 тис. обміняних ламп.


"Приємно, що українці відгукнулися на пропозицію Уряду замінити застарілі лампочки на нові світлодіодні, які у 8 разів економлять енергію. Завдяки Укрпошті програма поступово розширює географію і стає доступною у малих населених пунктах, адже наша ціль – замінити 50 млн ламп по всій країні", – прокоментувала Перший віце-прем’єр-міністр - Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Українці можуть подати заяву про обмін старих ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи в Дії, а потім отримати їх в одному з відділень Укрпошти. Також обміняти лампи у відділеннях Укрпошти можна без попередньої реєстрації у застосунку. Але в такому разі лампи обміняють лише за їх наявності.  

Варто зауважити, що мешканці сіл з населенням менше 2 000 людей можуть обміняти лампи у відділенні Укрпошти без попередньої реєстрації в Дії.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар