Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
07 травня 2024
18,7 °C
небольшой дождь

Новини

Вінниця
За 33 роки до події: мультсеріал "Сімпсони" знову зробив влучне передбачення
30 березня 2023, 15:41
За 33 роки до події: мультсеріал "Сімпсони" знову зробив влучне передбачення

Ще у 1990 році шоу показало суперечку навколо оголеної скульптури Давида, яка дуже схожа на сучасні дебати навколо "пристойності" шедевра Мікеланджело

Серіал "Сімпсони" передбачив суперечку навколо статуї Мікеланджело ще 33 роки тому/Кадр з мультсеріалу "Сімпсони"/Fox/Disney

Мультсеріал "Сімпсони", схоже, знову передбачив події майбутнього. Шанувальники шоу припускають, що епізод 33-річної давності передбачив сучасну суперечку щодо оголеної скульптури Давида – шедевра Мікеланджело епохи Відродження.Деталі

Знакова оголена статуя потрапила в заголовки новинних видань минулого тижня після того, як директорка школи в США була змушена піти у відставку після скарг кількох батьків на те, що учням шостого класу показували фотографію оголеної статуї на уроці мистецтва.

Хоуп Карраскілла, яка була директором класичної школи Таллахассі, пішла у відставку після того, як шкільна рада поставила їй ультиматум, пов’язаний з уроком, присвяченим мистецтву Відродження.

У соціальних мережах з’явився новий кліп з епізоду "Сімпсонів" під назвою "Свербить, дряпає і Мардж", де місцева група Спрингфілдців за ненасильство, розуміння та допомогу (SNUH) закликає Мардж Сімпсон протестувати проти пересувної виставки Девіда, хоча вона захищає статую як шедевр.

Говорячи про поточний випадок у реальному житті, голова ради класичної школи Таллахассі Барні Бішоп заявив: 

98 відсотків батьків не мали з цим проблем. Але це не має значення, тому що ми не дотримувалися практики. У нас є практика. Минулого року школа надіслала про це завчасне повідомлення. Батьки повинні знати: що на уроці учні побачать, почують або будуть говорити про це. Цього року нам не надсилали таке повідомлення... Ми не будемо показувати повну статую Давида дітям у дитячому садку. Ми не будемо показувати його другокласникам. У певному віці доречно показувати всю статую Давида. Ми намагаємось розібратися, коли саме.

Мультсеріал "Сімпсони" відомий тим, що передбачає майбутні події. Найвідомішими з таких передбачень є обрання Дональда Трампа президентом США у 2016 році ще в епізоді 2000 року, а також те що він буде змагатися на президентських виборах у 2024 році (епізод 2015 року). Також шоу передбачило пожежу у Соборі Паризької Богоматері, триоку рибу, мутовану через ядерне забруднення та поглинання Disney студії 21st Century Fox.

Раніше італійський музей, у якому розміщено скульптуру "Давид" Мікеланджело, запросив батьків та учнів школи у Флориді подивитися на шедевр. Класична школа у Таллахасі отримала таке запрошення після того, як батьки її учнів змусили директорку піти у відставку, тому що на уроці мистецтва їх дітям показали скульптуру "Давида", яку вони вважають непристойною й навіть "порнографічною"

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар