Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
04 жовтня 2024
19,4 °C
небольшой дождь

Новини

Вінниця
"Єдиний марафон" вбив довіру до офіційних джерел інформації, натомість штучно стимулюється розвиток Telegram, - політолог Кошель
03 жовтня 2024, 15:22
"Єдиний марафон" вбив довіру до офіційних джерел інформації, натомість штучно стимулюється розвиток Telegram, - політолог Кошель

Політолог, доктор історичних наук Олексій Кошель зазначив, що влада побудувала абсолютно абстрактний інформаційний світ

Про це він сказав у етері телеканалу "Еспресо".

"Влада побудувала абсолютно абстрактний, дикий, неприродний і збочений інформаційний світ. Тобто телевізійні канали можна закривати, якщо не подобається генеральна лінія. Створення "Єдиного марафону" автоматично вбиває довіру до телебачення", - наголосив Кошель.

За словами політолога, це призводить до втрати довіри до офіційних джерел інформації, а натомість штучно стимулює розвиток Telegram.

"Оскільки можна дуже швидко і відносно недорого, значно дешевше, ніж телебачення або друковані видання, отримати велику аудиторію. Це може бути одноразовий проєкт, але ним зручно маніпулювати, вести інформаційні війни та виборчі кампанії", - пояснив Кошель.

Політолог також додав, що долю виборчих кампаній, принаймні на місцевому рівні, може повністю вирішити один або кілька Telegram-каналів.

"Якщо хочете виграти вибори в обласному центрі, вкладіть гроші, створіть три-чотири Telegram-канали. І все, ви заповнили інформаційне поле, і у вас є шанс виграти. Таким чином, в нас руйнується навіть інститут виборів. До речі, на минулих виборчих кампаніях я бачив приклад, коли в окремих місцях вибори вигравали завдяки одному Telegram-каналу", - резюмував Кошель.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар