Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
03 травня 2024
20,7 °C
пасмурно

Новини

Вінниця
Вольєри з укриттями: нові приміщення в зоопарку обладнали у Вінниці
23 квітня 2024, 13:04
Вольєри з укриттями: нові приміщення в зоопарку обладнали у Вінниці

Нові вольєри для диких тварин-переселенців збудували у Вінницькому зоопарку. Просторі приміщення спорудили для ягуара та уссурійської тигриці, яких на початку повномасштабного вторгнення Росії 2022 року евакуювали з приватного зоопарку Одеської області. Кожен вольєр обладнаний укриттям.

Великі панорамні вікна, а за ними — умови дикої природи: дерева, басейн, лежаки та тепле приміщення. Такі вольєри обладнали для ягуара й тигриці у Вінницькому зоопарку.

Після евакуації до Вінниці тварини довго проходили реабілітацію.

“Коли я побачив тварин, ті умови, в яких вони жили, то було страшно говорити. І найбільша проблема була ввести транквілізатори, тому що тварини були виснажені та в стресі”, — згадує директор зоопарку Євген Ткачик.

І щоб їм було комфортно на новому місці, почали будівництво спеціальних вольєрів — кожен площею понад 300 кв. метрів.

“Вольєр для тигрів було простіше побудувати, бо вони не потребують обігріву взимку. А ягуари — теплолюбні тварини. І проєктувальники запланували три види опалення — пічне, парове та електричне, тобто на всі випадки життя”, — розповів Ткачик.

 

Справжнім нововведенням для зоопарку стало те, що в новому комплексі вольєрів передбачені укриття для звірів. 

“У цьому комплексі є укриття для тварин, якщо не дай боже буде привід — ми зможемо їх помістити в укриття і зберегти їхнє життя”, — продовжив директор.

На будівництво нових вольєрів знадобилося пів року. Конструкції розраховані на максимально наближені для диких тварин умови.

У планах зоопарку — створити нову пару: уссурійську тигрицю познайомити з білим тигром для продовження роду. А ось знайти пару ягуару — складніше, оскільки під час бойових дій в Україні ускладнено обмін диких тварин між європейськими зоопарками.

Фото та відео
Вбудована мініатюра
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар