Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
27 квітня 2024
16,3 °C
ясно

Новини

Вінниця
Вінниця налагоджує партнерські зв’язки з французьким містом Нансі
18 липня 2023, 18:30
Вінниця налагоджує партнерські зв’язки з французьким містом Нансі

Вінниця може зав’язати побратимські стосунки зі ще одним містом — Нансі, що у Франції. Міський голова Вінниці Сергій Моргунов вчора, 18 липня, особисто познайомився з мером французького міста Матьє Кляйном. 

Під час першої зустрічі, що відбулася в онлайн-форматі, очільники громад розповіли про свої міста та домовилися про подальшу співпрацю та обмін досвідом в різних сферах.

Вінниця налагоджує партнерські зв’язки з французьким містом НансіМер Нансі Матьє Кляйн висловив підтримку Україні у боротьбі з агресором та зауважив, що його громада готова до тісної співпраці з нашим містом.

Нансі знаходиться поруч з Люксембургом, Німеччиною та Бельгією. Це університетське місто, яке налічує понад 50 тисяч студентів. 10 тисяч з них - іноземці. В Нансі є 11 міст-побратимів, серед яких Люблін і Карлсруе. В майбутньому ми хочемо стати побратимами і з Вінницею, утворивши трикутник між нашими трьома містами, — сказав мер міста Матьє Кляйн. — З початку війни ми тісно співпрацювали з Любліном, це місто прийняло 150 тисяч біженців з України. Ми відправляли туди фури з гуманітарною допомогою, а також прийняли українців до себе. Ми сподіваємося на довгу співпрацю з вашою громадою та хочемо супроводжувати Вінницю під час війни.

Як зазначив Сергій Моргунов, розвиток дружніх відносин на міжнародній арені зараз має надзвичайно велике значення для майбутнього всієї України. Він також зауважив, що комунікація між нашими містами була б неможливою без мера Карлсруе Франка Ментрупа, який порекомендував Вінницю Нансі та навпаки.

Війна вплинула на розвиток всіх територіальних громад, і зараз вся діяльність Вінницької міської ради та економіки міста спрямована на допомогу ЗСУ, підтримку переселенців, допомогу містам, які знаходяться поруч з зоною активних бойових дій. Ми також посилено працюємо в частині забезпечення міста необхідними умовами для роботи як критичної, так і цивільної інфраструктури. Надзвичайно важливо, щоб містом курсував транспорт, а в домівках вінничан була вода, світло, опалення тощо, — сказав Сергій Моргунов.

Під час розмови очільники муніципалітетів знайшли багато спільного між нашими містами. Зокрема, в частині вдосконалення просторового розвитку, громадського транспорту, збереження довкілля та інших сферах.

Під час онлайн-зустрічі з моїм колегою Матьє Кляйном обговорили напрямки подальшої співпраці та обмін досвідом в різних сферах. Це просторовий розвиток, міська мобільність, освітні програми на базі наших шкіл та університетів з можливим стажуванням у французькому місті. У Нансі також активно розвивається медицина і є передові практики з виготовлення протезів. Для нас дуже важливо допомогти нашим захисникам отримати повноцінну реабілітацію після поранень та якомога швидше повернути їх до життя. Тож досвід французьких колег стане для нас дуже цінним, — сказав міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар