Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
28 квітня 2024
17,7 °C
ясно

Новини

Вінниця
Вінницький муніципальний притулок для тварин: 74 собакам пощастило знайти дім минулого року
26 лютого 2024, 20:33
Вінницький муніципальний притулок для тварин: 74 собакам пощастило знайти дім минулого року

У сучасному світі проблема безпритульних тварин є досить актуальною та потребує комплексного підходу для її вирішення. Вінницький муніципальний притулок для тварин став прикладом успішної практики, спрямованої на зменшення численності безпритульних тварин в нашому місті та його околицях. Минулого року завдяки роботі фахівців закладу вдалось влаштувати у нові домівки 74 собаки.

У Муніципальному притулку для тварин ведуть активну роботу із виловом безпритульних тварин на території міста. У закладі хвостаті проходять процедури стерилізації/кастрації, котрі запобігають непланованому розмноженню.

Начальник Вінницького муніципального притулку для тварин Леонід Зелінський, повідомив, що вилов безпритульних тварин здійснюється згідно з санітарними нормами та чинного законодавства та наголосив: «Процедуру здійснює тільки персонал, що має відповідну кваліфікацію і допуск, із додержанням принципів моралі, що виключає жорстоке поводження з тваринами».

Він зазначив, що вилученню не підлягають тварини, які раніше були стерилізовані, візуально ідентифіковані та під відповідальність опікуна поверненні у звичне середовище (крім випадків агресивної поведінки цієї тварини та наявність ознак хвороби чи каліцтва). Застосовують три методи вилову: медикаментозний, механічний, комбінований. Бригада укомплектована службовим спеціалізованим автомобілем, який за нею закріплений, технічними засобами, необхідними для роботи. А також лікарськими засобами, ветеринарними препаратами та індивідуальним захисним спорядженням.

«Тварини транспортуються до нашої установи в окремих клітках. Далі потрапляють у зону карантину, а згодом лікар їх оглядає та надає кваліфіковану допомогу, – говорить начальник. – Для чотирилапих у нас створені належні умови. Прикладом, взимку у вольєрах тепло та затишно, адже працюють чотири твердопаливні котли, дрова на які заготовляють у МКП Вінницязеленбуд».

Ветеринарний лікар Муніципального притулку для тварин Владислав Гандзій, розповів, що стерилізація безпритульних тварин необхідна та обов'язкова.

«Операція знижує ризик деяких захворювань. Стерилізовані тварини живуть довше. А кастрація кобелів зазвичай допомагає зменшити ризик захворіти чотирилапому на рак яєчок і передміхурової залози, знижує прояви агресії. А у нестерилізованих самок із віком частіше розвивається рак молочної залози, піометра (небезпечна інфекція матки), які призводять до смерті», – підкреслює ветеринарний лікар.

За його словами стерилізація значно знижує ризик розвитку цих захворювань у хвостанів.

Так за минулий рік у Муніципальному притулку для тварин було стерилізовано/кастровано 1664 котів та 800 собак. Також усіх пухнастиків вакцинували та провели процес дегельмінтизації.

Леонід Зелінський зауважив, що безпритульні тварини – це велика частина нашої міської екосистеми, втім усім їм потрібна дбайлива та любляча родина.

У притулку для тварин вінничани можуть знайти собі улюбленця, який стане вірним другом та даруватиме безмежну любов.

Тим, хто бажає взяти до себе додому чотирилапого хвостаня, потрібно звернутись за телефоном – 067 383 8377 або ж приїхати за адресою притулку: Гонти, 26 Е.

Більше про притулок можна дізнатись на фейсбук сторінці закладу https://www.facebook.com/vinmsfa/.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар