Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
02 травня 2024
21,1 °C
пасмурно

Новини

Вінниця
Вінницькі студенти оброблятимуть поля дронами
25 квітня 2023, 13:24
Вінницькі студенти оброблятимуть поля дронами

У Вінниці студентів навчають керувати дронами. Новий, сучасний клас відкрили у аграрному університеті.

Всередині новітня техніка: безпілотники та сівалки, які допомагають фермерам швидко та якісно засаджувати і обробляти поля. Наприклад, один дрон за годину може обприскати від шкідників 18 гектарів врожаю.

«Також в нього батарея місткістю 20 тисяч ампер та сам бак його для хімікатів на 12 літрів. Вони – надсучасні, бо оператор дрона менше контактує з агрохімікатами та набагато швидше обробляє поле», - говорить студент Вінницького національного аграрного університету Сергій Мельничук.

 

 

За новітніми технологіями майбутнє українських аграріїв. Тепер, аби обробити врожай від шкідників, не треба заїжджати в поле важкою технікою або чекати гарної погоди. Дрон літає на висоті 30 сантиметрів і може навіть під час сильного вітру обприскувати овочі і зернові.

«Сьогодні дрони – це то, що дасть можливість збільшити в декілька разів біологічний урожай із-зі того, що ми не дамо ні шкідникам, ні хворобам забрати цей урожай», - говорить президент Вінницького національного аграрного університету Григорій Калетник.

Загалом на експериментальних ділянках Вінницького національного аграрного університету дрони використовують вже 3 роки.

 

 

 

 

 

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар