Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
27 квітня 2024
16,1 °C
ясно

Новини

Вінниця
ВІННИЦЬКІ “ЧОРНОБИЛЬЦІ” І НАДАЛІ ЗМОЖУТЬ КУПУВАТИ ЛІКИ ЗА ПІЛЬГОВИМИ ЦІНАМИ
14 липня 2023, 15:51
ВІННИЦЬКІ “ЧОРНОБИЛЬЦІ” І НАДАЛІ ЗМОЖУТЬ КУПУВАТИ ЛІКИ ЗА ПІЛЬГОВИМИ ЦІНАМИ

Близько двох тисяч людей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, проживають у Вінницькій громаді. Щоб підтримати їх, депутати затвердили зміни до Комплексної програми «Основні напрямки соціальної політики Вінницької міської територіальної громади на 2022-2026 роки». Одним з ключових напрямків Програми є надання безоплатної медичної допомоги людям, що постраждали внаслідок вибуху на Чорнобильській АЕС.

На черговій сесії міської ради ухвалили рішення щодо виділення з бюджету Вінницької громади додатково 500 тисяч гривень для забезпечення безкоштовними ліками громадян, які постраждали внаслідок катастрофи у Чорнобилі. Отримати медичні препарати за пільговою ціною можуть вінничани, віднесені до 1, 2 та 3 категорії, та потерпілі діти, що лікуються амбулаторно.

«Слід зазначити, що в бюджетній програмі “Пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” передбачені видатки в сумі 1,5 млн гривень, але враховуючи постійне зростання цін на лікарські засоби, очікувана потреба в коштах на забезпечення безкоштовними ліками громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, у 2023 році становить майже 2 млн гривень», – розповіла перший заступник директора департаменту соціальної політики Наталія Паламарчук.

Для забезпечення пільгових категорій осіб, які перебувають на обліку в департаменті соціальної політики, виникла потреба щодо спрямування додаткових коштів. З початку року загальна сума виділених додаткових коштів з бюджету громади на пільгове медичне обслуговування осіб складає 800 тисяч гривень.

«Обов’язок нашої громади – підтримати людей, які безпосередньо брали участь в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та їхніх родини. Тому ми намагаємось забезпечити їх усіма необхідними послугами, які вони потребують», – зауважила Наталія Паламарчук.

  •  
Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар