Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
03 травня 2024
20,3 °C
пасмурно

Новини

Вінниця
ВІННИЦЬКА ПИСМЕННИЦЯ Є АВТОРКОЮ ЦЬОГОРІЧНОГО ДИКТАНТУ ЄДНОСТІ
27 жовтня 2023, 14:33
ВІННИЦЬКА ПИСМЕННИЦЯ Є АВТОРКОЮ ЦЬОГОРІЧНОГО ДИКТАНТУ ЄДНОСТІ

День української писемності та мови

Сьогодні, 27 жовтня, відзначають День української писемності та мови. Традиційно сьогодні відбудеться Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Авторка цьогорічного твору стала вінницька письменниця, поетеса і перекладачка, лавреатка Шевченківської премії Катерина Калитко.

«Я спробувала вмістити в маленький текст велику, практично безмежну любов. І для мене буде винятковим досвідом завтрашнє спільне перебування в енергетичному просторі нашої мови, а отже – вдома. Сама я в часі читання диктанту буду з татом - із об'єктивних причин він його не писатиме, але хоче почути, йому це важливо. А опісля вийду в прямий ефір із Вінниці, і ми з чудовою Олею Зайцевою ексклюзивно поговоримо про все, з чого складалася ця особлива пригода», - зазначила письменниця.

Твір матиме назву «Дороги України». За інформацією Укрзалізниці, пасажири 7-ми поїздів Інтерсіті+, які будуть у дорозі в час початку радіодиктанту, об 11:00, зможуть написати його прямо на борту поїзда.

«Укрзалізниця не могла пройти повз, адже саме залізною дорогою сьогодні мчать до близьких наші пасажири, доставляються важливі вантажі та рухається економіка країни», - зазначили в Укрзалізниці.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар