Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
02 травня 2024
21,2 °C
пасмурно

Новини

Вінниця
Вінницька бібліотека отримала нові українські книги на 30 000 гривень
19 березня 2024, 21:29
Вінницька бібліотека отримала нові українські книги на 30 000 гривень

Вінницька центральна міська бібліотека ім. І. Бевза здобула перемогу у третьому етапі проєкту “Книжкові гранти” і отримала нові українські книги на суму 30 000 грн. Ця міжнародна ініціатива спрямована на надання благодійної допомоги найактивнішим бібліотекам України. Про це повідомляє міська рада.

За словами Олесі Шевчук, заступниці директора з організаційно-методичної та інформаційно-бібліографічної роботи Вінницької міської централізованої бібліотечної системи, бібліотека подала заявку на грант минулого року і вже успішно пройшла три тури конкурсу.

Вона зазначила, що такі ініціативи надзвичайно важливі для українських бібліотек, оскільки завдяки міжнародним партнерам та отриманим коштам вони не лише отримують нові книги, а й фінансово підтримують видавців у сучасних умовах.

У результаті конкурсу було відібрано 38 публічних бібліотек з 975 заяв, які отримали книги українських видавців 2021–2023 років видання.

“Ми отримали літературу різних жанрів з оригінальною наліпкою, на якій зазначено, що книги отримано за фінансової підтримки американських та німецьких благодійників. Після технічної обробки ми запрошуємо користувачів нашої бібліотеки насолодитися літературними новинками. Щиро дякуємо організаторам за чудові книги й за можливість поповнити фонди сучасними виданнями у цей важкий для країни час!” — підкреслила Олеся Шевчук.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар