Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
04 липня 2024
24,8 °C
дождь

Новини

Вінниця
Вінничанин заробив 3.5 мільйони гривень шляхом кібершахрайства
02 липня 2024, 12:42
Вінничанин заробив 3.5 мільйони гривень шляхом кібершахрайства

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя Вінницького району. Його обвинувачують у створенні та розповсюдженні шкідливих програмних засобів, несанкціонованому втручанні в роботу автоматизованих систем, компʼютерних мереж, що призвело до витоку інформації, а також набутті майна злочинним шляхом. Про це інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що вінничанин у 2021 - 2022 роках незаконно поширював на тіньових (хакерських) форумах шкідливі програми для операційної системи Android. Обвинувачений використовував «фішинг» (електронне шахрайство) для крадіжки персональних даних клієнтів закордонних банків та займався виведенням коштів у криптовалюті. До оборудки він залучав співучасників. Внаслідок кібершахрайства чоловік незаконно набув та легалізував майже 3,5 млн грн, на які, зокрема, придбав автомобіль преміум класу Mercedes.

Наразі за клопотанням прокурора ухвалою суду на авто накладено арешт з метою спецконфіскації для відшкодування збитків. На час слідства обвинувачений перебував під домашнім арештом. За вказані злочини передбачено до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар