Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
03 травня 2024
19,7 °C
пасмурно

Новини

Вінниця
ВІННИЧАНИН МАЙСТРУЄ БАГІ ДЛЯ ЗСУ
09 лютого 2024, 14:24
ВІННИЧАНИН МАЙСТРУЄ БАГІ ДЛЯ ЗСУ

Автогонщик майструє саморобні автомобілі для військових

У звичайному гаражі вінничанин майструє багі для фронту. Неодноразовий переможець чемпіонату України з автокросу на автомобілях багі Віталій Намаслійчук конвертував своє захоплення у допомогу нашим захисникам.

У своєму гаражі автогонщик Віталій облаштував майстерню, де створює легкі автомобілі високої прохідності для військових. На запитання про те, як почав допомагати, відповідає просто:

«Зі мною зв‘язались волонтери, попросили зробити авто для хлопців. Ну, я і зробив, звичайно» .

Проєкт автомобіля багі Віталій розробив особисто. Власне, як і більшість елементівкаркасу, а інші необхідні агрегати діставали зі старих автомобілів.

«Така техніка завжди потрібна, вона низенька, маленька, з великою прохідністю. Можна вивозити поранених або вчепити кулемет», - говорить гонщик.

Нам вдалося поспілкуватися із військовослужбовцем 65-ї окремої механізованої бригади, у чий підрозділ і відправилась наша багі.

«Одна з головних переваг багі – вона не шумна і дуже маневрена. Наші хлопці ще трохи її підкрутили, то вона вже така, що комар носа не підточить», - розповідає військовий.

Як ми дізналися, її використовували для евакуації поранених бійців із поля бою. Новим власником став наш земляк, начальник штабу 65 ОМБ на позивний «Ліга».

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар