Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
05 травня 2024
19,2 °C
облачно с прояснениями

Новини

Вінниця
ВІННИЧАНАМ НАГАДУТЬ, ЯК ОТРИМАТИ ДОПОМОГУ ПРИ НАРОДЖЕННІ ДИТИНИ ЗА КОРДОНОМ
07 вересня 2023, 15:47
ВІННИЧАНАМ НАГАДУТЬ, ЯК ОТРИМАТИ ДОПОМОГУ ПРИ НАРОДЖЕННІ ДИТИНИ ЗА КОРДОНОМ

Заяву потрібно подати протягом 12 місяців з моменту появи малятка

Уряд ухвалив постанову, згідно якої, якщо малюк з'явився на світ в країні тимчасового перебування можна подати документи та отримати кошти дистанційно. Раніше жінки після повернення в Україну повинні були особисто відвідати орган соціального захисту населення. Національна соціальна сервісна служба України розповіла як це зробити.

Якщо дитина з'явилась під час перебування за кордоном, то заяву для отримання допомоги можна подати дистанційно. Для цього батькам, що мають зареєстроване місце проживання в Україні потрібно:

- відкрити рахунок в уповноваженому банку для соціальних виплат;

- заповнити заяву про призначення допомоги, форму якої можна знайти за посиланням;

- додати документи, видані компетентними органами країни перебування і легалізовані в установленому порядку, що засвідчують народження дитини;

- надіслати засобами поштового зв’язку заяву та документи до органу соціального захисту населення за своїм зареєстрованим/задекларованим місцем проживання/перебування в Україні.

Допомога призначається органом соціального захисту населення, до якого була подана заява з документами. Кошти будуть перераховані на банківський рахунок. Заяву потрібно подати протягом 12 місяців з моменту народження дитини.

Скористатись такою можливістю не можуть громадяни, що перебувають на території держави, яка визнана згідно з законодавством державою-окупантом або державою-агресором відносно України.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар