Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
03 травня 2024
20,9 °C
пасмурно

Новини

Вінниця
Вінничан запрошують на фестиваль польової кухні пам’яті загиблих героїв імені Тараса Сича
21 червня 2023, 20:58
Вінничан запрошують на фестиваль польової кухні пам’яті загиблих героїв імені Тараса Сича

У Вінниці 1 липня в Центральному парку культури та відпочинку ім. Миколи Леонтовича на площі біля водограю проведуть восьмий традиційний фестиваль польової кухні пам’яті загиблих героїв імені Тараса Сича. Сьогодні для учасників фестивалю та представників ЗМІ провели огляд території, де буде проводитися захід та обговорили організаційні питання.

Захід названий на честь вінничанина, який в 2014 році пішов добровольцем у зону АТО, служив польовим кухарем, санітаром і загинув під Дебальцевим.

Пані Валентина, керівник громадської організації «Народна територія щастя» була особисто знайома з Тарасом Сичом, та разом з ним готувала їжу для воїнів в 2014-му.

«Я разом із Тарасом Сичом з 2014 року була на тій же самій локації в Дебальцевому, на локації «Зеніт» із батальйоном Київська Русь, на тій позиції, де Тарас загинув. Так сталось, що ми разом з ним там готували. Готували борщ, гуляш, різноманітні страви. Я завжди спостерігала за тим, що готував Тарас. Мені подобалось, коли він спочатку обсмажував спеції, а потім робив заправку до борщу. В нього були традиційні страви. За неділю до того, як там розпочались бойові дії, я поїхала. І на тому місці, на позиції «Зеніт», на польовій кухні упала міна і Тараса не стало… Тому щороку ми збираємося тут на фестивалі разом з волонтерами, громадськими організаціями, щоб допомогти нашим воїнам. Щороку ми готуємо український борщ, козацьку кашу… все те, що ми готували на тій позиції у Дебальцевому», - розповіла пані Надія.

До заходу, який відбудеться 1 липня в парку, вже долучились: військові польові кухарі та польові кухні ДСНС, кухні та колективи закладів професійно-технічної освіти, волонтерські та громадські організації, спільноти ветеранів, представники територіальних громад Вінницького району та старостинських округів Вінницької громади.

«Будуть і плов, і куліш, і борщі, м'ясо на мангалі, риба, овочі. Адже готувати всі будуть на вогнищі просто неба. Кожна організація і кожен заклад будуть демонструвати свої вміння, і будуть робити щось цікаве. Тож відвідувачам буде з чого обрати страву до душі», - розповідає організатор фестивалю, директор Міського Палацу мистецтв "Зоря" Євген Майданик.

Цей фестиваль об’єднує і відпочинок і допомогу армії. Під час заходу планують зібрати гроші для того, щоб допомогти нашим воїнам боронити Україну.

«Тільки-но нам привезли безпілотники на які ми збирали кошти два місяці назад. 800 тисяч ми тоді зібрали. Зараз ми будемо збирати гроші на машину, на генератори. Ця машина потрібна для доставки безпілотників в потрібну точку, звідки вони вже будуть запускатись. Бо насправді безпілотник - це великий комплекс управління. Для того, щоб їх кудись відвести, вже потрібна машина», - розповів Євген Майданик.

За словами організатора під час заходу, що розпочнеться о 15.00 будуть готувати та дегустувати страви польової та вуличної кухні, збирати гроші на потреби ЗСУ та реабілітацію ветеранів, продемонструють спеціальну техніку, також очікується концертно-патріотична програма, майстер-класи для малих та дорослих відвідувачів фестивалю.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар