Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
03 травня 2024
20,5 °C
облачно с прояснениями

Новини

Вінниця
Вінничан запрошують на екскурсію в Козятин
06 червня 2023, 18:28
Вінничан запрошують на екскурсію в Козятин

 

Офіс туризму Вінниці спільно з гідом Олегом Матюховим запрошують усіх охочих долучатись до прем’єрного туру 11 червня «Незвіданий Козятин: від вікових дубів до пароплава».

Усі знають Козятин як містечко залізничників. Але що спільного у нього із судноплавством і водночас архітектурою? Чим особливі вікові дуби козятинського лісництва і скільки насправді їм років? Хто врятував Козятинський залізничний вокзал під час Другої світової війни, коли ворог, відступаючи, мав намір його підірвати? Відповіді на ці та багато інших загадок історії ви отримаєте під час мандрівки.

А ще побуваєте у Музеї історії Козятина, де зберігається 2962 одиниці основного фонду та 1500 – науково-допоміжного. Побачите, де на Вінниччині виготовляють котлети для бургерів McDonald’s. Дізнаєтесь про унікальні способи випікання хлібобулочних виробів в Україні під час відвідин Народного музею Хліба у Білопіллі.  

Ще одна гастроскладова мандрівки – козина ферма у Сестринівці, про яку місцеві кажуть, що там найсмачніший сир у районі, а сам власник ферми називає свою продукцію “козятинським камамбером”.

У цьому ж селі знаходиться народний музей видатного вченого-історика та громадсько-політичного діяча Михайла Грушевського – звідси бере свій початок родове коріння першого Президента Української Народної Республіки. Музей створено на місці будинку, де проживав шанований усіма місцевими і довколишніми прихожанами священник Захарій Іванович Оппоков (дід Грушевського), і куди часто навідувався його відомий онук. 

А найбільш інстаграмним місцем мандрівки стане каоліновий кар’єр у Глухівцях, внизу якого знаходиться озеро небесно-блакитного кольору, оточене білим пісковиком. Дехто називає цю місцевість «українським Памуккале», адже вона дещо нагадує знамениті турецькі краєвиди. Так це чи ні – зможете переконатись під час подорожі.

Виїзд 11 червня,  о 7:00. 
Місце зустрічі: Київська, 8 (навпроти Центрального автовокзалу). Вартість та реєстрація – за посиланням.

*Екскурсії проходять з дотриманням заходів безпеки у період воєнного стану.

 

 

 

 

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар