Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
02 травня 2024
21,2 °C
пасмурно

Новини

Вінниця
Віфлеємський вогонь миру передали до Спасо-Преображенського кафедрального собору Вінниці
18 грудня 2023, 19:31
Віфлеємський вогонь миру передали до Спасо-Преображенського кафедрального собору Вінниці

16 грудня у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Вінниці відбулася акція з передачі Віфлеємського вогню миру, який запалили на місці народження Ісуса Христа. 

До собору символ єдності доправили представники вінницького осередку української організації «Пласт». Молоді люди заспівали пісню, яку традиційно виконують під час передачі вогню, а також розповіли про свою місію у рамках міжнародного скаутського заходу, що відбувається щороку напередодні Різдва Христового.

"Прийнявши Віфлеємський вогонь, митрополит Вінницький і Барський Симеон подякував вінницьким скаутам та зауважив, що цей вогонь є символом миру між Богом і людей між собою, який приніс Господь Ісус Христос. Водночас, цей вогонь і його світло та тепло, за словами Архіпастиря, є символом того, якими повинні бути люди: гарячими у вірі, теплими у любові та добрих справах, щоби достойно зустріти у своїх серцях Народженого Спасителя", - йдеться у повідомленні. 

Після цього від Віфлеємського вогню запалили свічки та лампади в усьому храмі. Віфлеємський вогонь горітиме у лампадах впродовж усього періоду Різдвяних свят. Кожний бажаючий зможе взяти цей вогонь і принести до своєї домівки.

Довідка: 

Віфлеємський вогонь миру — це міжнародний скаутський захід, що відбувається щороку напередодні Різдва. Основна мета — поширити символічний вогонь з місця народження Ісуса Христа до всіх, хто його потребує. Вогонь є символом доброї справи і підтримки.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар