Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
02 травня 2024
21,2 °C
пасмурно

Новини

Вінниця
Відкинули ворога на 20 кілометрів: Залужний розповів про подвиг 59 ОМПБр на Миколаївщині
14 березня 2023, 12:52
Відкинули ворога на 20 кілометрів: Залужний розповів про подвиг 59 ОМПБр на Миколаївщині

Навесні 2022 року 59 ОМПБр імені Якова Гандзюка здійснила справжній подвиг. На підступах до Миколаєва бійці бригади зупинила просування ворога.

Вони пішли в атаку і відкинули противника практично на 20 кілометрів від міста. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Командир 59 ОМПБр Вадим Сухаревський пригадав, що від військових вимагали активної артилерійської та позиційної роботи, знищення техніки, особового складу, унеможливлення логістики ворога, відрізання противника на Правому березі від мостів через річку Дніпро.

"Золотий фонд"

Під час наступу у серпні бійці 59 ОМПБр витягували на себе резерви двох дивізій противника. Бувало, що один танк вів успішний бій із дев’ятьма ворожими Т-72, Т-80 і Т-90. Командувач наголошує, що ці захисники – "золотий фонд".

Хлопці, які відчули ейфорію, смак перемоги під час успішних проривів чи штурмових дій - є “золотим фондом”, який потрібно буде зберегти та примножити,
– сказав Сухаревський.

Найболючіший момент війни для Залужного

Головнокомандувач раніше розповів, був щемливий момент від початку вторгнення, який неабияк його зворушив. Залужний пригадав, як плакав, коли мама шукала свого сина. Він був пілотом вертольота і літав в Маріуполь.

Він до останнього вірив, що цьому військовому вдалося вижити. Однак, на жаль, повідомили, що цей хлопець загинув.

Як Головнокомандувач ЗСУ перехитрив росіян у Бахмуті

Під час штурму Бахмута мета Росії також полягала у тому, аби залучити значні резерви України. Проте головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний не потрапив до пастки. Про це йдеться у матеріалі The Economist. У виданні зазначають, що використання резервів значно б ускладнило український контрнаступ.

Журналісти наголошують, що битва за Бахмут призвела до набагато більших втрат з боку Росії, ніж України. У The Economist розповіли, як генерал Залужний уникнув очевидної пастки.

"Замість того, щоб кинути значні резерви в Бахмут для порятунку міста, яке має набагато більш символічне, ніж військове значення, він відправив війська за кордон для тренувань на новій техніці", – йдеться у матеріалі.

 


https://24tv.ua/zaluzhniy-rozpoviv-pro-podvig-59-ompbr-vidkinuli-voroga-vid-mikolayeva_n2273451

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар