Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
01 травня 2024
20,2 °C
ясно

Новини

Вінниця
У Вінницькій «пироговці» успішно провели унікальну операцію пацієнтці з складною онкологією
19 грудня 2023, 20:00
У Вінницькій «пироговці» успішно провели унікальну операцію пацієнтці з складною онкологією

У Вінницькій обласній лікарні ім. М.І. Пирогова успішно виконали операцію мультивісцеральної резекції та реконструкції пацієнтці з складною онкологічною патологією.

Як повідомляють на сторінці медзакладу, аналогічних успішно проведених операцій у світі налічується всього декілька.

«В 2020 році пацієнтка була прооперована з приводу раку заочеревинного простору. Весною цього року при контрольному обстеженні виявили рецидив лейоміосаркоми, яка проросла в важливі магістральні судини та органи черевної порожнини. Лікарі сказали, що вже нічого зробити не можна.

При даному типі раку оперативне лікування – єдиний шанс на одужання, так як хіміотерапія та променева терапія мало ефективні.

У ВОКЛ ім. М.І. Пирогова після дообстеження було прийняте рішення про радикальне оперативне втручання», - пишуть про історію пацієнтки.

Хірурічною командою на чолі з Васильєвим Олегом Валентиновичем успішно проведена надскладна високотехнологічна операція.

Хірургам вдалося зберегти селезінку пацієнтки, хоча зазвичай при видаленні підшлункової залози судини селезінки пошкоджуються і селезінку доводиться видаляти.

Надважливий та складний реконструктивний етап операції включав відновлення верхньої брижової артерії, протезування нижньої порожнистої вени, ушивання аорти, відновлення жовчної протоки, шлунку та тонкої кишки.

У Вінницькій «пироговці» успішно провели унікальну операцію пацієнтці з складною онкологією

Операція тривала понад 12 годин. Післяопераційний період пройшов без ускладнень, пацієнтка в гарному самопочутті була виписана з лікарні додому.

У Вінницькій «пироговці» успішно провели унікальну операцію пацієнтці з складною онкологією - фото 2

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар