Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
06 травня 2024
19,9 °C
небольшой дождь

Новини

Вінниця
У Вінниці жінка привласнила чужу банківську картку та розтринькала 2500 грн
18 жовтня 2023, 13:21
У Вінниці жінка привласнила чужу банківську картку та розтринькала 2500 грн

16 жовтня поліцейські Відділу поліції №2 Вінницького райуправління встановили правопорушницю, яка викрала гроші з банківської картки вінничанина. Тепер зловмисниці загрожує до восьми років позбавлення волі.

Про це інформує відділ комунікації поліції Вінницької області.

До поліції із повідомленням про зникнення коштів звернувся 41-річний мешканець Вінниці. Потерпілий повідомив, що його неповнолітня донька випадково залишила картку у банківському терміналі торгового центру, - йдеться у повідомленні.

Як розповів начальник Вінницького районного управління поліції Віталій Курчик, згідно з виписками з карткового рахунку потерпілого поліцейські встановили, що протягом останнього місяця невідома особа здійснювала розрахунки цією картою в магазинах обласного центру.

В ході проведення розшукових заходів поліцейські встановили особу, причетну до вчинення злочину. Нею виявилася 35-річна жителька Вінниці. Як з'ясували правоохоронці, жінка перебуваючи у приміщенні торгового центра побачила у банкоматі залишену дівчиною картку та не повідомила про знахідку. Зловмисниця спробувала розрахуватися нею в магазині за товар. Після вдалої купівлі правопорушниця користувалась банківською карткою місяць допоки власник не заблокував її. Загалом підозрювана витратила понад 2 500 гривень.

Слідством вирішується питання щодо повідомлення зловмисниці про підозру.

За цими фактами розпочали кримінальне провадження за ч.4 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Такий злочин карається ув’язненням до восьми років.

Бережіть свої гроші

Правоохоронці вкотре нагадують громадянам, якщо раптом ви втратили свою банківську картку або у вас її викрали, насамперед необхідно її заблокувати. У такий спосіб ви збережете власні кошти й не дасте іншим скористатися ними.

Є кілька способів заблокувати картку: в інтернет-банкінгу, через гарячу лінію банківської установи або особисто у відділенні банку.

Надалі необхідно звернутись у поліцію та обов’язково вказати час, дату, повну суму крадіжки та якомога більше деталей, що допоможуть розслідуванню злочину.

У випадку, якщо ви знайшли чужу картку, її необхідно повернути власникові! Для цього слід зателефонувати на безкоштовну гарячу лінію, зазначену на картці, або звернутись до відділення банку та повідомити про знахідку.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар