Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
04 травня 2024
16,1 °C
ясно

Новини

Вінниця
У Вінниці висадили 29 сакур в пам’ять про жертв теракту 14 липня
10 липня 2023, 14:13
У Вінниці висадили 29 сакур в пам’ять про жертв теракту 14 липня

Днями на площі Перемоги у Вінниці висадили 29 сакур – саме стільки людей тут загинуло внаслідок ракетного удару 14 липня 2022 року.

Родини, що втратили близьких, символічно за власним бажанням обирали рослину та місце,де воно буде рости. Представник ініціативної групи родин Володимира Затайдух каже, разом з сім’ями досить довго обирали дерева, які б уособлювали душі невинних жертв ракетного удару.

«Свій вибір зупинили саме на сакурах, оскільки навесні вони розквітають, тому у цей період року площа оживатиме і відповідно ближче до дати трагедії листя обпадатиме, тим самим згасатиме цвіт», – поділився Володимир Затайдух.

Як розповіла директорка МКП «Вінницязеленбуд» Тетяна Прибиш, погодні умови та клімат дозволяють висаджувати тут сакури, тому перед висадкою сформували місце під майбутні дерева, привезли насадження та попіклувались про те, щоб кожна рослина прижилась на цій ділянці.

У Департаменті комунального господарства та благоустрою ВМР додали: роботи з облаштування місця вшанування пам'яті на площі Перемоги на стадії завершення.

«Залишається дооблаштувати благоустрій прилеглої території, а саме асфальтування, і до річниці обстрілу Вінниці пам'ятний знак буде готовий», – повідомив Юрій Семенюк.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар