Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
02 травня 2024
20,2 °C
ясно

Новини

Вінниця
У Вінниці висадили 12 тисяч тюльпанів, які безкоштовно місту передав місцевий меценат
28 листопада 2023, 23:53
У Вінниці висадили 12 тисяч тюльпанів, які безкоштовно місту передав місцевий меценат

Днями працівники МКП «Вінницязеленбуд» долучилися до акції з висадки тюльпанів. Цього разу працівники комунального підприємства спільно з депутатами Вінницької міської ради та небайдужими вінничанами висаджували квіти на площі Героїв Чорнобиля.

“На цій локації висадили близько 12 тисяч цибулин. Квіти різноманітного забарвлення: жовті, фіолетові, рожеві, червоні та білі. Ми висаджуємо їх вчасно. Зараз у зв'язку з глобальним потеплінням дещо змінилися терміни посадки. Раніше висаджували від кінця вересня до жовтня, зараз з кінця жовтня до листопада”, – каже директорка МКП «Вінницязеленбуд» Тетяна Прибиш.

Також вона додала, що для квітів дуже важливо, аби ґрунт не був промерзлим. Тюльпани висаджували у плюсову температуру, тож цибулинам така пора року неабияк підходить.

“Така спільна ініціатива об’єднує, а навесні порадує очі вінничан. Вдячні місцевому меценату Ігорю Любовському за цибулини, які він надав місту на безоплатній основі. Ми сподіваємось, що навесні, коли тюльпани розквітнуть, вони принесуть омріяну українську Перемогу”, – сказав депутат Вінницької міської ради Дмитро Науменко.

Директорка департаменту відновлення та розвитку ВМР Ольга Ремешевська також зауважила, що нові зелені насадження в місті резонують впровадження Європейського Зеленого Курсу.

“У рамках Зеленого Курсу, озеленення є важливим елементом стратегії сталого розвитку та просування екологічно відповідальних практик. Висаджуючи ці квіти, ми не лише прикрасили місто, а створили умови для збереження біорізноманіття у міському середовищі. Маємо дбати про те, щоб вдосконалюватися і створювати навколо екологічний та здоровий простір”, – сказала Ольга Ремешевська.

Нагадаємо, що нещодавно МКП «ВінницяЗеленбуд» висадили майже сім тисяч цибулин крокусів, нарцисів, гіацинтів і тюльпанів, які Вінниця отримала від голландського фермера та українки. Загалом на площі Тараса Шевченка висадили понад 1000 цибулин нарцисів, крокусів і гіацинтів.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар