Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
24 квітня 2024
10,8 °C
дождь

Новини

Вінниця
У Вінниці відновлюють свою роботу курси української мови «Вільна українська»
30 травня 2023, 22:31
У Вінниці відновлюють свою роботу курси української мови «Вільна українська»

Із 5 червня стартують заняття першого у 2023 році навчального потоку безкоштовних офлайн-курсів розмовної української мови. За підсумками попереднього опитування, понад 80 мешканців громади заявили про бажання та наміри стати їх учасниками. Зважаючи на актуальні запити громадян, для вивчення мови цьогоріч відкрито 5 осередків у різних частинах міста за відповідними графіками.

Курс одного навчального потоку розрахований на 3 тижні та передбачає проведення 12 занять. Кількість місць в групах обмежена, проте за потреби у рамках проєкту будуть проведені додаткові набори.

«Вільну українську» з ініціативи міського голови у Вінниці організовують другий рік поспіль. Заняття проводитимуть вчителі-філологи закладів загальної середньої освіти Вінницької громади на базі міських бібліотек. Зареєструватись на курси на конкретній локації можна включно до 01 червня за посиланням:

• Центральна міська бібліотека ім. І.В. Бевза (вул. Хмельницьке шосе, 4): https://forms.gle/ruG3dCU9guayP8sj7 (заняття з вівторка по п'ятницю, з 17:00 по 18:20);

• Бібліотека-філія №1 (просп. М. Коцюбинського, 49): https://forms.gle/NGRXPcB4boRm4umv7 (заняття з вівторка по п'ятницю, з 17:00 по 18:20);

• Бібліотека-філія №6 (вул. Олега Антонова, 50): https://forms.gle/CdUnX8GBRDrPUfB37 (заняття з понеділка по четвер, з 17:00 по 18:20);

• Бібліотека-філія №12 (вул. Київська,126): https://forms.gle/tK3knjVJFsi3ch2NA (заняття з понеділка по четвер, з 17:00 по 18:20);

• Центральна бібліотека для дітей та юнацтва (просп. Космонавтів, 63): https://forms.gle/MYoDZ9gJzzaS99MaA (заняття з вівторка по п'ятницю, з 17:00 по 18:20).

«Радує, що попит на вивчення української досі залишається достатньо високим. Першочергове завдання наших курсів – посилити мовну стійкість мешканців громади, аби в такий спосіб утверджувати українську національну ідентичність. Учасники курсів, у свою чергу, зможуть розвинути свої комунікативні навички, аби якісно та ефективно використовувати українську мову в різних життєвих ситуаціях», – зазначає директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Як зазначали у попередньому опитуванні потенційні слухачі, для них важливо відвідувати такі заняття аби позбутися суржику, викорінити росіянізми, покращити граматичну грамотність, удосконалити вимову, збагатити словниковий запас.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар