Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
17 вересня 2024
24,0 °C
переменная облачность

Новини

Вінниця
У Вінниці проведуть День винної культури
12 серпня 2024, 12:41
У Вінниці проведуть День винної культури

У Вінниці відбудеться Vinnytsia Wine Days Special – День винної культури. Захід об’єднає поціновувачів якісного вина та кіноманів. 1 вересня Вінницька обласна філармонія ім. Михайла Леонтовича перетвориться на особливий простір, де на відвідувачів чекатимуть одразу два кінопокази з перервою на дегустацію вінницьких вин Gigi Winery, що неодноразово ставали лауреатами престижних конкурсів. 

Кіносеанси, які супроводжуватимуть цей день, стануть справжнім відкриттям, адже визнані на міжнародному рівні фільми будуть показані з оригінальних плівок 35 і 16 мм на професійному кінопроекторі, який спеціально для цього встановлять у філармонії. 

У програмі Vinnytsia Wine Days Special – фільм “Хороший рік” лауреата премії BAFTA та номінанта на “Оскар” Рідлі Скотта. Романтична комедія 2006 року з Расселом Кроу та Маріон Котійяр в головних ролях розповідає про кохання, життя та, звісно, вино, причому ексклюзивне — Coin Perdu (C.P.), що існує в реальності. Картину представить винна експертка Анна-Євгенія Янченко.

Після дегустаційної перерви на глядачів чекатиме кіноперформанс за стрічкою “Страсті Жанни д‘Арк” Карла Теодора Дреєра у супроводі електронної музики, створеної композитором Костянтином Бушинським спеціально для цього показу. Фільм був знятий у 1928 році і займає першу сходинку в списку найкращих німих фільмів за версією видань Guardian і Observer. Ця стрічка вважається однією із загальновизнаних вершин світового кінематографу. Дрейєр витратив більше року на вивчення біографії Жанни д’Арк та документальних свідчень її судового процесу, перш ніж написати сценарій військово-історичної драми про останні дні життя Орлеанської діви. Фільм представить кінокритик Алекс Малишенко.

“Цьогорічний Vinnytsia Wine Days ми запланували в дещо незвичному форматі. Для наших відвідувачів ми підготували унікальну подію – покази двох кінофільмів з плівки, що в епоху діджиталізації вже звучить по-особливому. Саме тому Vinnytsia Wine Days 2024 став Special. Ми поєднали автентичну форму кіно та його естетику з культурою споживання вина. Саме це глядачі побачать на першому показі фільму “Хороший рік” від Рідлі Скотта, а після – матимуть нагоду скуштувати асортимент локальних вінницьких вин від Gigi Winery. А кульмінацією вечора стане показ шедевральної стрічки “Страсті Жанни д‘Арк” неперевершеного Карла Теодора Дреєра. Це справжня перлина класики німого кіно. І я дуже радію, що ми зможемо показати ці фільми не лише на оригінальних носіях, але й мовою оригіналу з українськими субтитрами”, – зазначив Ярослав Юшков, продюсер проєкту. 

Частину коштів з продажу квитків буде передано на потреби Збройних Сил України. 

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар