Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
05 травня 2024
19,2 °C
облачно с прояснениями

Новини

Вінниця
У ВІННИЦІ ПРЕЗЕНТУВАЛИ КНИГИ ПРО ЄВРЕЙСЬКУ КУХНЮ ТА ПИСЬМЕННИКІВ 20 СТОЛІТТЯ
05 січня 2024, 21:14
У ВІННИЦІ ПРЕЗЕНТУВАЛИ КНИГИ ПРО ЄВРЕЙСЬКУ КУХНЮ ТА ПИСЬМЕННИКІВ 20 СТОЛІТТЯ

У 10-ій експозиційній залі Вінницького обласного краєзнавчого музею пройшла презентація книги Борислави Липневої «Кухня східноєвропейських євреїв-ашкеназі».

Авторка —  журналістка та старша наукова співробітниця Музей Шолом-Алейхема, філії Музей Києва. Вона також представила ще одну свою дослідницьку роботу — книгу «Сім художників Закарпаття єврейського походження ХХ століття», розпочату під час змушеного перебування в Ужгороді у березні 2022 року. На захід було запрошено групу Благодійного єврейського центру «Хесед Емуна».

Книга «Кухня східноєвропейських євреїв-ашкеназі» містить 58 рецептів популярних єврейських страв, які авторка записувала з вуст своїх сусідів, коли мешкала в районі Вінниці з історичною назвою Єрусалимка, і вже працюючи у музеї Шолом-Алейхема і контактуючи з представниками єврейських громад з різних куточків України.

Книга доступно і цікаво розповідає про історичні особливості харчування і улюблені страви, які не втрачають своєї актуальності і в наш час, тому що вони економні, ситні і оригінальні.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар