Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
28 квітня 2024
16,7 °C
ясно

Новини

Вінниця
У Вінниці презентували книгу загиблого військового “Час відважних”
12 березня 2024, 15:17
У Вінниці презентували книгу загиблого військового “Час відважних”

У Вінниці відбулася презентація книги під назвою “Час відважних” учора, 11 березня. Її видала матір 27-річного військового Євгенія Ролдугіна, який загинув у вересні 2022 року під час служби в Збройних силах України. Євгеній почав свою службу у 2014 році та змінив спеціальність зі штурмовика на бойового медика. Про це повідомляє “Суспільне. Вінниця”.

В книзі розповідається про життя та військовий шлях молодого оборонця, його спортивні досягнення та відданість справі. Його мати, Олена Ролдугіна, вирішила випустити книгу на прохання сина, який віддавав перевагу чесному відображенню подій на фронті. Відзначається, що Євгеній був не лише військовослужбовцем, але й тренером, волонтером та розповідав про війну у школах.

“Він пройшов курс бойового медика і сказав: “Мамо, я більше не хочу вбивати. я хочу лікувати людей”. Я погодилася. На той час не розуміла, що бойовий медик — це людина, яка завжди на нулі. Завжди. Він рятував людей. Він був як штурмовик. Тобто він не тільки рятував, а й виконував завдання як штурмовик. Він загинув як бойовий медик. У роті було три медики. Росіяни, снайпери, дуже бистро їх… Протягом трьох днів він лишився сам.

Він подзвонив і сказав: “Мамо, сьогодні дуже важкий і страшний бій. Але я тебе прошу: що б не відбулося, ти молися. І я буду відчувати твою молитву. І через шість годин дитини моєї не стало. Він рятував. Він забрав з нуля і трьохсотих, і двохсотих. Він повантажив їх у БТР. Але БТР попала на міну. Вони всі загинули. Це сталося 11 вересня 2022 року”, — розповіла Олена.

Книга “Час відважних” була випущена через десять місяців після трагічної загибелі Євгенія.

“Мій син просив мене: “Мамо, навіть якщо я не матиму можливості презентувати свою книгу за певних обставин, пам’ятай, що я писав її для людей, писав про війну. Я хотів, щоб люди знали, що таке війна.’ Таким чином я зрозуміла, що моя місія на сьогодні — передати людям інформацію про те, що відбувається на Сході, і як важко молодим хлопцям у віці 19-20 років бути свідками воєнних подій. У своїй книзі він описує події 2014-15 років, коли перебував на фронті в Маріуполі, Пісках, Авдіївці”.

Книга Євгенія була опублікована у червні 2023 року видавництвом “Пропала грамота” з накладом 10 тисяч примірників. Презентації відбулися в різних містах, зокрема в Одесі, Хмельницькому, Чернівцях та Мурованих Курилівцях на Вінниччині.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар