Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
30 квітня 2024
19,0 °C
ясно

Новини

Вінниця
У ВІННИЦІ ПОНАД 600 ЛЮДЕЙ ПРОЙШЛИ БЕЗКОШТОВНЕ ПРОТЕЗУВАННЯ ТА РЕАБІЛІТАЦІЮ
31 жовтня 2023, 13:36
У ВІННИЦІ ПОНАД 600 ЛЮДЕЙ ПРОЙШЛИ БЕЗКОШТОВНЕ ПРОТЕЗУВАННЯ ТА РЕАБІЛІТАЦІЮ

Вартість виготовлення покриває держбюджет

На Вінницькому казенному експериментальному протезно-ортопедичному підприємстві понад 600 людей пройшли безкоштовне протезування та реабілітацію. Серед них – 200 бійців. 

Для цивільних та військових протезування в Україні безкоштовне. За все платить держава. Для цивільних протез третьої групи мобільності може вартувати сто сімдесят тисяч гривень. Військовим держава гарантує протези дуже хорошої якості та групи мобільності, тобто четвертої, де колінні вузли коштують від ста п'ятдесяти тисяч гривень і до мільйона.

Колінні суглоби, стопи та металеві основи закуповують за кордоном, зокрема у Німеччині, Сполучених Штатах Америки та Японії.

«Виготовляємо усі види протезів нижніх кінцівок. Це протези стопи, гомілки, стегна, парні ампутація гомілки і стегна. Протези верхніх кінцівок тягової дії. Коли ти плечем робиш тягову дію і протез руки закривається-відкривається», - каже директор закладу Валентин Салманов.

Протезування та реабілітація триває до трьох місяців. Головний лікар підприємства Володимир Данилюк розповів, що спочатку виробляють протез тренувальний для відновлення навички ходьби. Опісля виготовляють основний протез четвертого класу мобільності:

«Враховується особливість ампутації – висока, низька, ампутація гомілки, відсутність стегна тощо. Соціальні показники – де людина проживає, чи це сільська місцевість, чи квартира, чи приватний будинок. В кожного пацієнта є свої завдання і він ставить перед нами вимоги. Також вираховується й фізичний стан. Чим фізично активніший пацієнт – тим легше проходить його реабілітація».

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар