Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
03 травня 2024
19,9 °C
облачно с прояснениями

Новини

Вінниця
У ВІННИЦІ НА ДЕНЬ МІСТА ПРЕЗЕНТУВАЛИ БЛАГОДІЙНУ ВИСТАВКУ УНІКАЛЬНИХ 4D КАРТИН
11 вересня 2023, 18:28
У ВІННИЦІ НА ДЕНЬ МІСТА ПРЕЗЕНТУВАЛИ БЛАГОДІЙНУ ВИСТАВКУ УНІКАЛЬНИХ 4D КАРТИН

За виняткову авторську техніку виставка здобула рекорд України

У Вінниці просто неба на День міста презентували благодійну виставку унікальних 4D картин «І мертвим, і живим, і ненародженим…». Зробили це біля Вежі на Європейській площі. 

За виняткову авторську техніку виставка Володимира Лапшова здобула рекорд України, як «Перша в Україні виставка картин із стереоскопічним ефектом, складених за допомогою 30 000 дерев’яних кубиків».

«Нам було дуже приємно саме у День міста реєструвати рекорд у Вінниці. Тим паче, що це надзвичайно рідкісна і найбільш почесна номінація, адже починається зі слова «перша». Це унікальна подія, адже такого ще не було!», –поділилась думками керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова, яка вручала автору диплом про затверджений рекорд.

Як розповів вінничанин Володимир Лапшов над створенням своїх незвичних картин він почав працювати з найперших днів повномасштабної війни рф проти України. У гаражі влаштував майстерню, де ночами після роботи працював і жив:

«Як письменники «пишуть у стіл», так і я просто відтворював у картинах історії наших Героїв-військових, льотчиків, медиків, волонтерів і дітей та всі найболючіші моменти повномасштабної війни: знищені Маріуполь та Ізюм, Бучу і «Мрію» у Гостомелі, теракт у рідній Вінниці. Крайня моя робота присвячена всім, хто рятували життя людей на Херсонщині після підриву окупантами дамби Каховської ГЕС — нелюдського екоциду, наслідки якого ми будемо відчувати ще понад 100 років… Дуже хотів би, аби це була не крайня, а остання картина, присвячена війні і болю українського народу. Та боротьба триває».

Він додає, що кожна картина складається із понад півтори тисячі маленьких дерев’яних кубиків. Там буквально присутні частинки різних регіонів України. Для пана Володимира було принципово, щоб у кожній роботі була частинка сходу, півдня, заходу, півночі й центру.

Деревину для робіт воїни передавали йому з передової, друзі-волонтери привозили з прифронтових міст. Крім цього, сам автор збирав матеріал під час волонтерських поїздок у деокуповані та прикордонні міста.

Для відзначення країн, які найбільше допомагають Україні у найважчий час війни, на виставці всі картини були завішані прапорами союзників: Польщі, Литви, Латвії, Естонії, Молдови, Великої Британії, США, Німеччини, Канади, Ізраїлю, Італії, Австрії, Швеції, Швейцарії.

Свої роботи Володимир Лапшов планує показати у всіх містах України. Тож у мистецький тур «На перехресті ПЕРЕМОГИ» вирушить вже з нового тижня:

«Щодо закордонних презентацій, то, звісно, маю велике бажання,в першу чергу, потрапити у Брюсселі до штаб-квартир НАТО і Європейської комісії. А також у Нью-Йорку до штаб-квартири ООН, щоб вони побачили наших Героїв, дітей і наші зруйновані міста».

Під час кожної презентації виставки автор окрему увагу звертатиме на кількість загиблих і постраждалих українських дітей під час повномасштабної війни рф проти України. Наразі він спілно з фондом громади «Подільська громада» розпочав збір коштів для підтримки дитячих соціально-реабілітаційних центрів, де зараз перебувають діти, що переїхали з тимчасово окупованих територій.

 

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар