Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
03 травня 2024
20,6 °C
пасмурно

Новини

Вінниця
У Вінниці майстри безкоштовно лагодять «простріляні» автомобілі військових
20 червня 2023, 14:43
У Вінниці майстри безкоштовно лагодять «простріляні» автомобілі військових

Без авто на війні не обійтися. Це добре розуміють працівники однієї із СТО у Вінниці, які щоденно, а іноді без вихідних відновлюють автомобілі, які зазнали так званих «поранень» на війні. До вінницьких майстрів звертаються воїни з різноманітних бригад. 

На СТО, що розташоване в районі Старого міста майстри працюють в режимі нон-стоп. Адже окрім звичайних щоденних замовлень, вони виконують волонтерську роботу і безкоштовно лагодять «бойових коней» воїнам ЗСУ. А почали допомагати фронту ще під час АТО.

«З початком повномасштабного вторгнення збільшилась кількість автівок, які потребують ремонту. Я навіть не порахую скільки ми зробили за цей час. Буває це одна автівка в тиждень, а бувало шість. Приміром, був випадок, коли в один день одна з бригад морської піхоти привезла три автомобілі. Один відновили швидко, протягом тижня. В іншому були проблеми із двигуном та запчастинами – там ремонт був близько трьох місяців. А одну машину навіть не відновлювали – вона була розстріляна, посічена, осколки в двигуні та в коробці тому ремонт був недоцільний. Коли ми знаємо, що цей автомобіль терміново потрібний нашим захисникам - відкладаємо цивільні автівки і починаємо робити військові автомобілі», - розповідає волонтер та керівник СТО Сергій Супрун.

Майстри уже полагодили «Hyundai Santa Fe», який от-от мають забрати військові. Робота безоплатна, а от запчастини воїнам іноді доводиться купувати за власні кошти, деколи ці питання «закривають» волонтери та благодійники.

«Є спонсори, які допомагають із запчастинами. Все залежить від ситуації і що саме потрібно. Якщо це масла, фільтри та колодки –  ми самі можемо закривати ці питання. Також до нас звертаються із проханням перефарбувати автомобіль. Якщо раніше був поширений камуфляж – то зараз просять фарбувати у чорний», - говорить Сергій.

В робочому кабінеті Сергія є також ціла колекція різноманітних моделей авто. Її збирав один із майстрів, який зараз в лавах ЗСУ захищає країну.

Також є окремий кабінет, де волонтер зберігає подаровані прапори від різних бригад та військові «трофеї».

«До нас звертаються воїни із різних регіонів. Відмовляємо лише тоді, коли ремонт недоцільний. Приміром, мені пригнали автомобіль, а там немає паливної системи і ми не можемо її найти та придбати – змушені тоді відмовити. Коли зробили «нульове» розмитнення – до нас частіше почали звертатися, щоб ми провели техобслуговування, і ми також для військових це робимо безоплатно», - мовить Сергій.

Помічаю в кабінеті нашого героя безліч подяк та дипломів. В 2021 році Сергій день Збройних Сил отримав нагрудний знак «За заслуги перед ЗСУ», підписаний генералом Валерієм Залужним.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар