Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
05 травня 2024
19,2 °C
облачно с прояснениями

Новини

Вінниця
У Вінниці 20 тисяч людей отримають продуктові набори
05 грудня 2023, 00:56
У Вінниці 20 тисяч людей отримають продуктові набори

У Вінниці намагаються допомогти людям, що перебувають у скрутному матеріальному становищі. Робиться це за ініціативи місцевої влади. 

Охоплення дуже суттєве — мова йде про двадцять тисяч людей. Нагадаємо, до повномасштабного вторгнення Росії у Вінниці проживало приблизно 374 тисячі мешканців. Зараз з врахуванням переміщенних осіб на декілька десятків тисяч більше.

Раніше в місті теж надавали подібну допомогу малозабезпечинним. Наприклад, широко поширилася ця практика під час пандемії Ковіду.

Крупи, макарони, цукор, олія, консерви та інші необхідні продукти харчування сьогодні, 4 грудня, отримали містяни з вразливих категорій населення. Департамент соціальної політики міської ради спільно з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом розпочали роздавати продуктові набори переселенцям, людям з інвалідністю I групи та родинам, де є діти з інвалідністю, багатодітним сім’ям, родинам полеглих та безвісти зниклих Захисників і Захисниць, підопічним Терцентру. Загалом сьогодні отримали пакунки близько 2 тисяч містян. Упродовж 20 днів набори з продуктами роздадуть 20 тисячам вінничан.

«За дорученням міського голови в рамках ініціативи Вінничани важливі департамент соціальної політики розширює категорії населення, які можуть отримати продуктові набори. Так можемо охопити ще більше людей, які потребують допомоги. Важливо дбати про Захисників і Захисниць, внутрішньо переміщених осіб, а також не забувати про соціально незахищені верстви населення», – зазначила директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова.

Катерина Білоус – багатодітна мама, яка сьогодні отримала продуктовий набір. Жінка виховує трьох маленьких дітей: 6-річного хлопчика та 1,5-річних дівчаток-двійнят. Пані Катерина показує, що отримала сьогодні: цукор, тушкованка, гречана крупа, макарони, олія, повидло.

Сьогодні прийшли отримувати допомогу і внутрішньо переміщені особи. Серед них пані Галина та пані Ольга разом із 3-річною онукою. Жінки – сусідки по гуртожитку у Вінниці. Обидві приїхали до міста із Луганської області: окупованих міст Рубіжне та Попасна.

«Звісно, така допомога важлива та суттєва для нашої сім’ї. Тому такий пакунок з необхідними продуктами для нас цінний», – зазначила пані Ольга.

Видачу продуктових наборів здійснюють на кількох локаціях в залежності від категорій населення. Фахівці департаменту соціальної політики телефонують людям, що перебувають на обліку департаменту, запрошують прийти і отримати пакунок з допомогою.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар