Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
30 квітня 2024
18,6 °C
ясно

Новини

Вінниця
У Францію вирушать 40 школярів з Вінниці
08 лютого 2024, 20:24
У Францію вирушать 40 школярів з Вінниці

 

Учасниками міжнародної освітньої програми стануть школярі Вінницького ліцею № 1, які вивчають французьку мову, а отже зможуть поглибити знання та дізнатися більше про Європу.

Подорож до Нансі – це можливість, яка відкрилась завдяки поглибленню співпраці Вінниці із цим містом-побратимом, повідомили у департаменті освіти міської ради.

Як зазначила директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко, завдяки ініціативі Вінницької міської ради та активній підтримці муніципалітету Нансі, сорок учнів КЗ «Вінницький ліцей №1», стануть учасниками цього захопливого проєкту. Загалом учні перебуватимуть у Нансі два тижні, під час яких матимуть змогу не тільки навчатися, а й подорожувати.

Нагадаємо, у Франції мер Вінниці Сергій Моргунов 9 грудня 2023 року разом із очільником Нансі Матьє Кляйном підписали угоду про побратимство двох міст.

«Наші міста мають багато спільного. Тому ми сподіваємося на довготривалу дружбу в різних галузях та на всіх рівнях: від муніципалітетів до простих громадян», – зазначив тоді Моргунов.

Керівникам міст знадобилося трохи менше 4 місяців для оформлення відносин між громадами. Адже у Вінниці 11 серпня Сергій Моргунов і Матьє Клайн підписали Меморандум про взаєморозуміння. Цим і було розпочато шлях до встановлення побратимських взаємовідносин.

Нансі – 100-тисячне місто на північному сході Франції, історичний центр регіону Лотарингія. У міста з 1955-го встановлено побратимські відносили з німецьким Карлсруе, нещодавнім побратимом Вінниці. Тож можна сказати, що німці стали містком для налагодження стосунків.  

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар