Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
16 липня 2024
36,5 °C
небольшая облачность

Новини

Вінниця
Треба десятки, якщо не сотні років, щоб ТЦК виписала усім штрафи хто не оновив дані....
15 липня 2024, 17:53
Треба десятки, якщо не сотні років, щоб ТЦК виписала усім штрафи хто не оновив дані....

ОСНОВНІ ТЕЗИ

  • До 16 липня військовозобов'язані українці повинні оновити свої дані, інакше їм загрожує штраф.
  • Юристи вказують, що для примусового стягнення штрафів з усіх порушників знадобиться десятки, а то й більше років.
  • ТЦК вже передали для примусового стягнення 11 798 штрафів за порушення обліку з початку 2024 року.

До 16 липня всі військовозобов'язані українці мусять оновити свої дані, інакше їм загрожує штраф. Водночас на те, щоб виписати стягнення всім порушникам, знадобляться десятки, а то й більше років.

Всього з початку 2024 року ТЦК передали для примусового стягнення 11 798 штрафів за порушення обліку. Після 16 липня таких людей буде значно більше і на плечі військкомів ляже більше навантаження.

Штрафи за невчасне оновлення даних

Юрист Роман Лихачов пояснив, що в Україні близько 5 – 6 мільйонів людей, що придатні для проходження служби. Він зазначає, що навіть за врахуванням тих, хто оновив дані, на оформлення штрафів для такої кількості людей "треба буде десятки, якщо не сотні років".

Адвокат і юрист у питаннях армії та проходження військової служби Олександр Золотухін у коментарі 24 Каналу зазначив, що питання не у спроможності судової системи, адже не всі порушники будуть оскаржувати штраф у суді. Питання більше у спроможності ТЦК виписати ці штрафи.

Невідомо, з якого періоду вважати день його (порушення ) виявлення і чи не буде днем виявлення 16 липня, коли завершиться уточнення даних і для ТЦК будуть відомі усі, хто цього не зробив. Безумовно, що сума штрафу зумовить частіші звернення до суду, ніж це є зараз, але й спроможність ТЦК складати такі матеріали вчасно та якісно під питанням,– зазначає Золотухін.

Водночас, у Мін'юсті роз'яснили, що якщо людина отримала штраф від ТЦК і стосовно неї відкрито провадження, вона побачить про себе інформацію в Автоматизованій системі виконавчого провадження. Тобто не обов'язково відвідувати відповідний орган державної служби.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар