Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
06 жовтня 2024
16,2 °C
дождь

Новини

Вінниця
«Сухий порт» у Вінниці прийняв перші вантажі
09 вересня 2024, 15:51
«Сухий порт» у Вінниці прийняв перші вантажі

У Вінниці прийняв перші вантажі «сухий порт», в будівництво якого вклали $15 млн. 

«Такий формат логістичного центру стане альтернативним доповненням портам великої Одеси, де вантажовласники зможуть отримати цілий комплекс послуг», — йдеться в повідомленні. 

За словами міського голови, цей так званий сухий порт забезпечить швидку доставку, обробку та відправлення вантажів у різні пункти призначення. 

«Задля цього на території облаштували відповідну залізничну інфраструктуру та контейнерний майданчик, складські приміщення та ваговимірювальну систему», — розповів Моргунов. 

Йдеться про контейнерний термінал Вінниця, який група «Лемтранс» (входить до SCM Ріната Ахметова) збудувала у Вінниці.

Зазначимо, у Вінниці в четвертому індустріальному парку «ВінІндастрі» триває будівництво одразу трьох підприємств – дистриб’юторської компанії «БаДМ», а також «Візарді» та «СмартЛайн», які спеціалізуються на машинобудівництві.

«Наразі найвищий ступінь готовності у компанії «Візарді» – вони впродовж трьох місяців будуть вводити в експлуатацію свої потужності. «СмартЛайн» за півроку теж завершить будівництво першої черги. На ділянці, де розміститься «БаДМ» зараз тривають підготовчі роботи і вже наступного року завершать будівництво», – в середені серпня повідомив заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний.

За словами А. Очеретного, сумарно на базі «ВінІндастрі» очікується на створення 700 нових робочих місць.

«Цього літа подали заявку на участь у держпрограмі щодо інфраструктурного розвитку таких промислових майданчиків і зараз очікуємо на результати. У разі схвалення, отримаємо 75 млн грн на будівництво інженерно-транспортної інфраструктури: підстанції, лінії електропередач, водо- і газопроводи тощо», – додав посадовець.

Вінниця — лідер з розвитку індустріальних парків в Україні. Ще з 2016 року Вінницька міська рада почала фінансувати облаштування інженерних комунікацій, електрики та дорожньої інфраструктури, щоб потенційні інвестори обирали місто для розбудови свого виробництва.

Для резидентів індустріальних парків закон передбачає економічні стимули: звільнення від імпортного ПДВ і мита при ввезені нового обладнання в Україну, а також звільнення від податку на прибуток на 10 років у разі ведення діяльності в межах ІП та пільгові ставки податку на нерухомість і мінімальна плата за землю від місцевої влади.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар