Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
03 травня 2024
20,6 °C
пасмурно

Новини

Вінниця
СНАЙПЕР З ВІННИЧЧИНИ УВІЙШОВ ДО СПИСКУ FORBES
08 вересня 2023, 16:11
СНАЙПЕР З ВІННИЧЧИНИ УВІЙШОВ ДО СПИСКУ FORBES

29-річний військовий має звання Героя України

Українське видання презентувало список «30 до 30: Творці майбутнього». До нього потрапив і Дмитро Фінашин з міста Козятин Вінницької області.

Уже вчетверте Forbes Ukraine публікує список молодих українців до 30 років, які вразили країну і світ. До нього ввійшов і Герой України Дмитро Фінашин з Козятина. Чоловік є розвідником Національної гвардії, снайпером, Героєм України.

Про свій шлях та військовий досвід Дмитро розповів у інтерв'ю «Українській Правді». Він народився в Козятині і з самого дитинства мріяв бути військовим. Після Майдану пішов до НГУ, звідки після 3-х років служби перевівся до батальйону імені Кульчицького, з яким здобув бойовий досвід на Донбасі. 

У травні 2022 року під час зачистки лісосмуги в селі Яковлівці на Луганщині Дмитро з товаришами потрапив в оточення. Після багатогодинного бою був поранений та залишився єдиним живим з групи. Дві доби, провалюючись в галюцинації та п'ючи воду з болота, він повз у бік своїх позицій. На третю добу його знайшов Максим Бугель з 80-ої бригади. 

Далі були шпиталі, ампутація лівої руки та реабілітація в США. Незважаючи на отримані поранення, Дмитро продовжує захищати Батьківщину від ворога - він повернувся до НГУ, займається аналізом даних БПЛА. Також вступив до магістратури Академії Національної гвардії.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар