Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
02 травня 2024
21,7 °C
пасмурно

Новини

Вінниця
ШКОЛУ САМОСТІЙНОГО ПРОЖИВАННЯ ДЛЯ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ ВІДКРИЛИ У ВІННИЦІ
04 вересня 2023, 13:25
ШКОЛУ САМОСТІЙНОГО ПРОЖИВАННЯ ДЛЯ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ ВІДКРИЛИ У ВІННИЦІ

Людей з психічним та інтелектуальними порушеннями навчатимуть самостійності

На Вінниччині відкрили Школу самостійного проживання для людей з психічними та інтелектуальними порушеннями. Першими студентами та студентками стали 6-ро людей з інвалідністю, які не маю чітко сформованих навичок самостійного проживання та ведення побуту. 

У Школі створили транзитну квартиру, яка обладнали усім необхідним для самостійного та комфортного проживання. Відтак під час перебування у закладі вони зможуть навчитися: облаштовувати власний простір, готувати їжу, прибирати, прати, самостійно робити покупки, користуватись громадським транспортом, планувати власний бюджет та розпоряджатися коштами, організовувати дозвілля для себе та своїх друзів. 

Школа самостійного проживання діє у рамках проєкту «Нова якість реабілітаційної допомоги на Вінниччині», що реалізується Фондом громади «Подільська громада» у співпраці з ДУ «Центр реабілітації Поділля» за підтримки ПРООН у межах проєкту «Підтримка реабілітації людей з інвалідністю, спричиненою війною» за фінансової підтримки урядів Республіки Корея та Німеччина.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар