Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
28 квітня 2024
16,1 °C
ясно

Новини

Вінниця
Шанс на життя: минулого року вінничани взяли з притулку 74 собаки
27 лютого 2024, 23:25
Шанс на життя: минулого року вінничани взяли з притулку 74 собаки
  • У сучасному світі проблема безпритульних тварин залишається гострою.
  • На щастя, існують люди, які небайдужі до долі чотирилапих друзів.
  • Одним із прикладів успішної боротьби з безпритульністю є Вінницький муніципальний притулок для тварин.

Минулого року завдяки роботі фахівців притулку 74 собаки знайшли нові люблячі сім'ї. Процес вилову безпритульних тварин здійснюється гуманно, з дотриманням усіх санітарних норм та чинного законодавства.

— Цю процедуру здійснює тільки персонал, що має відповідну кваліфікацію і допуск, із дотриманням принципів моралі, що виключає жорстоке поводження з тваринами, — розповів начальник Вінницького муніципального притулку для тварин Леонід Зелінський.

Він також зазначив, що вилученню не підлягають тварини, які раніше були стерилізовані, візуально ідентифіковані та під відповідальність опікуна повернені у звичне середовище (крім випадків агресивної поведінки цієї тварини та наявність ознак хвороби чи каліцтва). Фахівці застосовують три методи вилову: медикаментозний, механічний, комбінований. Бригада укомплектована службовим спеціалізованим автомобілем, технічними засобами, необхідними для роботи. А також лікарськими засобами, ветеринарними препаратами та індивідуальним захисним спорядженням.

— Тварини транспортуються до нашої установи в окремих клітках. Тоді потрапляють у зону карантину, згодом їх оглядає лікар та надає кваліфіковану допомогу, — каже Зелінський. 

Ветеринарний лікар Муніципального притулку для тварин Владислав Гандзій, розповів, що стерилізація безпритульних тварин — необхідна та обов'язкова.

— Операція знижує ризик деяких захворювань. Стерилізовані тварини живуть довше. А кастрація кобелів зазвичай допомагає зменшити ризик захворіти чотирилапому на рак яєчок і передміхурової залози, знижує прояви агресії. А у нестерилізованих самок із віком частіше розвивається рак молочної залози, піометра (небезпечна інфекція матки), що призводять до смерті, — наголошує ветеринарний лікар.

У минулому році у Муніципальному притулку для тварин стерилізували/кастрували 1664 котів та 800 собак. Усіх пухнастиків вакцинували та провели процес дегельмінтизації.

У притулку для тварин вінничани можуть знайти собі улюбленця, який стане вірним другом та даруватиме безмежну любов.

  • Тим, хто бажає взяти додому чотирилапого хвостаня, потрібно звернутись за телефоном: (067)-383- 83-77 або ж приїхати за адресою притулку: Гонти, 26 Е.
  • Більше про притулок на Фйсбук-сторінці закладу https://www.facebook.com/vinmsfa/.
Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар