Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
28 червня 2024
25,3 °C
пасмурно

Новини

Вінниця
СБУ оголосила підозри «блогерам» із Запоріжжя та Вінничини, які «засвітили» позиції ЗСУ в соцмережах
21 червня 2024, 16:33
СБУ оголосила підозри «блогерам» із Запоріжжя та Вінничини, які «засвітили» позиції ЗСУ в соцмережах

Одним із підозрюваних виявився місцевий житель Запоріжжя, який має власний Telegram-канал з аудиторією майже 140 тис. користувачів. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

За даними правоохоронців, чоловік для «розкручування» інформресурсу опублікував відео, на якому було видно розташування вогневої позиції ЗСУ в Куп’янському районі Харківщини.

Також він оприлюднив на своєму Телеграм-каналі відеозапис, де видно оборонні лінії українських військ у районі Роботиного на Запоріжжі. Крім того блогер «залив» трансляцію переміщення бронетехніки і артсистем в одному із регіонів України.

За даними з єдиного реєстру досудових розслідувань мова йде адміна телеграм-каналу «Supernova» Славу, що раніше був таксистом.

В матеріалах справи зазначається, що він саме він був першоджерелом розповсюдження інформації щодо переміщення та дислокації військової техніки.

 

Канал «Супернова» відомий тим, що вирізає вотермарки з інших джерел і подає інформацію, як власний ексклюзив. Проте у цьому випадку вже власний контент виявився незаконним.

Другим підозрюваним виявився мешканець Вінниччини, який відзняв політ бойового гелікоптера ЗСУ і виклав відповідне відео з прив’язкою до геолокації у Facebook. Потім він намагався поширити відеозйомку у місцевих каналах для популяризації власної сторінки у соцмережі.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за ч. 1 та ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї в Україну, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості).

Чоловікам загрожує до 8 років тюрми.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар