Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
17 травня 2024
15,8 °C
ясно

Новини

Вінниця
Представляючись працівником банку, 23-річний житель Козятина видурив у людей понад 100 тис грн
29 грудня 2023, 20:20
Представляючись працівником банку, 23-річний житель Козятина видурив у людей понад 100 тис грн

Як повідомляє відділ комунікації поліції у Вінницькій області, до поліції із повідомленням про вчинення шахрайських дій стосовно неї звернулася 35-річна жителька Івано-Франківської області. Потерпіла розповіла, що до неї зателефонував невідомий чоловік, який представився працівником служби безпеки банку. Зловмисник повідомив жінці, що із її банківської карти намагаються заволодіти грошима, тому негайно потрібно перерахувати кошти на мобільний телефон нібито працівника банку, які потім повернуться. З аналогічними повідомленнями про злочини до правоохоронців звертались ще ряд потерпілих.

Поліцейські відділення поліції № 2 Хмільницького райуправління викрили правопорушника, який ошукував жителів різних областей України. «Правоохоронці встановили, що 23-річний фігурант телефонував за випадковими номерами. Під час розмови він повідомляв потерпілим неправдиву інформацію про те, що начебто хтось намагається зняти кошти з їх банківських рахунків. Аби «запобігти» зняттю коштів, шахрай пропонував співрозмовникам діяти за його інструкцією та здійснити певні операції. Після того, як потерпілі виконували його вказівки, всі кошти з карток зараховувалися на підконтрольні йому банківські рахунки та мобільні телефони», - зазначають в поліції.

Наразі слідчі задокументували 11 злочинних епізодів.

Загальна сума збитків, завдана потерпілим, становить понад 100 000 гривень.

Поліція встановлює інших осіб, які могли постраждати від дій зловмисника.

Чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, ч. 2, ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство).

За вчинення такого злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар