Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
01 травня 2024
20,2 °C
ясно

Новини

Вінниця
Посадовці однієї з громад Вінниччини п’ять років завищували собі зарплату
21 грудня 2023, 02:52
Посадовці однієї з громад Вінниччини п’ять років завищували собі зарплату

Колишній головний бухгалтер і економіст відділу освіти громади зайво отримали з місцевого бюджету майже 6 млн грн

«Виявлено ряд порушень у використанні бюджетних коштів. Управлінням стратегічних розслідувань у Вінницькій області виявлено ряд порушень при здійсненні моніторингу публічних закупівель. В результаті зареєстровано 6 кримінальних проваджень, досліджується законність використання бюджетних коштів у сумі понад 27 млн грн. Надіслано відповідні листи до розпорядників щодо усунення порушень під час проведення закупівель, на підставі яких відмінено 4 закупівлі на суму 6,3  млн грн», - сказав Сергій Борзов.

Він також повідомив про випадок внесення неправдивих даних до бухгалтерських документів однієї з громад щодо нарахування зарплати двом посадовцям.

«Вінницькою обласною прокуратурою проведено досудове розслідування по кримінальному провадженню, в результаті повідомлено про підозру колишнім головному бухгалтеру та старшому економісту управління освіти однієї з громад Вінниччини. Слідством установлено, що підозрювані щомісяця протягом 2017 – 2022 років шляхом внесення неправдивих даних до бухгалтерських документів безпідставно завищували собі заробітну плату. Таким чином вони зайво отримали з місцевого бюджету майже 6 млн грн. У разі доведення винуватості у скоєнні злочину судом, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років», зазначив начальник ОВА.

Він наголосив, що в умовах воєнного стану питання раціонального та ефективного використання бюджетних коштів особливо актуальне.

«Кожна копійка бюджетних коштів має йти лише на нашу спільну Перемогу», - підкреслив Сергій Борзов.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар