Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
03 травня 2024
20,7 °C
пасмурно

Новини

Вінниця
Першу національну конференцію-виставку «Хлібна індустрія» відкрили у Вінниці
17 серпня 2023, 16:22
Першу національну конференцію-виставку «Хлібна індустрія» відкрили у Вінниці

Сьогодні, 17 серпня, у Вінниці відкрили Першу національну конференцію-виставку “Хлібна індустрія”. Протягом двох днів представники бізнесу, профільних експертних кіл, провідні експерти Верховної Ради, Кабміну, Держпродспоживслужби та податкової говоритимуть про військову економіку України і її аграрний ринок.

“Тут зібралася велика кількість сильних, потужних та успішних бізнесменів, тож спілкування буде інформативним і корисним. Зокрема, в рамках заходу планується виставка інгредієнтів, лабораторного обладнання та устаткування для виробництва продукції та її пакування, послуг тощо”, - йдеться у повідомленні.

На відкриття заходу завітали міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, заступниця міністра економіки України Надія Бігун та доєднався у форматі онлайн голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. Обговорили наслідки та перспективи для економіки України через півтора року війни.

“У Вінницькій області намолочено вже понад два мільйони тонн зерна. Його обсяги повністю забезпечують потребу населення області у крупах, борошні та хлібобулочних виробах. Крім цього, сформований експортний потенціал регіону. Зараз тут працюють п’ять великих та майже 50 дрібних виробників борошна і різних видів круп. Хлібопекарською справою займаються чотири великих та понад 60 малих виробників. Задоволення потреб споживача - пріоритет для працівників галузі!”, - розповів голова Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов.

Також очільник Вінниччини наголосив на потребі будівництва переробних підприємств - шукати інвестиції і створювати нові виробництва. Тому що це додаткові робочі місця, збільшення податкових надходжень до бюджетів різних рівнів та забезпечення сталості роботи економіки країни.

Довідка:

Захід проходить за підтримки Міністерства економіки України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Вінницької обласної військової адміністрації, Торгово-промислової палати України, об’єднання “Укрхарчопром” та асоціації “Укрхлібпром”. Головними організаторами виступили Всеукраїнська асоціація пекарів (ВАП) у партнерстві зі Спілкою “Борошномели України” та Agro Marketing Agency.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар