Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
26 жовтня 2024
11,7 °C
ясно

Новини

Вінниця
Найбільше садять дуби та сосни: вінницькі лісівники проводять осіннє заліснення
21 жовтня 2024, 12:12
Найбільше садять дуби та сосни: вінницькі лісівники проводять осіннє заліснення

Як повідомили на сторінці Центрального лісового офісу, у лісових масивах Черкащини, Вінниччини та Кіровоградщини розпочалася лісокультурна кампанія.

Завдяки сприятливим погодним умовам лісівники вже висадили 260 тисяч сіянців.

«План на цю осінь - мінімум 6 млн сіянців на площі 641,5 га (Кіровоградщина - 293,7 га, Черкащина - 262,7 га, Вінниччина - 85,1 га).

Висадку проводимо з урахуванням сучасних викликів, які повʼязані з кліматичними змінами, зменшенням опадів та іншими факторами», - йдеться у повідомленні.

В лісовому офісі зазначають, що створюють створюємо мішані насадження - вони більш стійкі до змін клімату, хвороб і шкідників, а найголовніше - лісових пожеж.

«Збільшуємо кількість садивного матеріалу із закритою кореневою системою. Як показує практика такі сіянці приживаються на 99% і дають кращий річний приріст. Для відкритої кореневої системи використовуємо вологонакопичувачі, які забезпечують виживання сіянців при відсутності опадів.

Найбільше філії висаджуватимуть сіянців дуба звичайного і сосни звичайної, адже це основні лісоутворюючі породи лісів філій Центрального лісового офісу», - написали в Центральному лісовому офісі.

Найбільше садять дуби та сосни: вінницькі лісівники проводять осіннє залісненняНайбільше садять дуби та сосни: вінницькі лісівники проводять осіннє заліснення - фото 2Найбільше садять дуби та сосни: вінницькі лісівники проводять осіннє заліснення - фото 3Найбільше садять дуби та сосни: вінницькі лісівники проводять осіннє заліснення - фото 4Найбільше садять дуби та сосни: вінницькі лісівники проводять осіннє заліснення - фото 5

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар